AK Parti Eskişehir İl Başkanlığı Halk

AK Parti Eskişehir İl Başkanlığı Halk Günü etkinliği -AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca: -Türkiyenin eğitimden sorumlu olan bir ili konumuna gelmiş olduk -Eskişehire yaptığımız hizmetleri yaza yaza bitiremedik


ESKİŞEHİR (A.A) - AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, 2012-2013 eğitim öğretim yılının ikinci yarısının başlamasıyla ilgili olarak, Eğitimin başında Eskişehir Milletvekilimiz Nabi Avcı hocamız var. Sadece Eskişehirin değil Türkiyenin de eğitimini hep birlikte konuşacağımız, Türkiyenin eğitimden sorumlu olan bir ili konumuna gelmiş olduk dedi.
     AK Parti Eskişehir İl Başkanlığı Halk Günü etkinliğine katılan Koca, etkinlik öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.
     Öncelikle 2012-2013 Eğitim Öğretim yılının ikinci yarı yılı vesilesiyle öğretmenlere, öğrenci ve velilere hayırlı bir yıl dileyen Koca, Eskişehir adına eğitim yılı bu yıl daha sevinçli başladı. Zira eğitimin başında Eskişehir Milletvekilimiz Nabi Avcı hocamız var. Sadece Eskişehirin değil, Türkiyenin de eğitimini hep birlikte konuşacağımız, Türkiyenin eğitimden sorumlu olan bir ili konumuna gelmiş olduk. Kendisine kolaylıklar diliyorum. Eğitim adına başarılı, sorunsuz bir yılı hep birlikte geçireceğimizi ümit ediyorum diye konuştu.
    
     -Büyükşehir Belediyesi ihale soruşturması-
    
     Büyükşehir Belediyesine yönelik ihale soruşturmasıyla ilgili gelişmelerin sorulması üzerine Koca, Savcılığın internet sitesinde duyurduğu bilgiler doğrultusunda Eskişehirdeki Büyükşehir Belediyesi tarafından ihalesi yapılan Porsuk çayı ve muhtelif kanallarda düzenlemeler yapım işi, Masal dünyası yapım işi ve Eskişehir kentsel gelişim projesi yapım işi ihalelere fesat karıştırıldığı, kamu zararına neden olunduğu iddiaları ile ilgili hassas bir çalışmanın yürütüldüğünu, bilirkişilerle incelemeler yapıldığını ve bu incelemelerde sona gelindiğini hatırlattı.
     Kamuoyunda İçişleri Bakanlığının soruşturma izni vermediği yönündeki duyumlardan üzüntü duyduklarını savunan Koca, şöyle konuştu:
     Aslında İçişleri Bakanlığının soruşturmaya izni verilmediği denilen konu, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Erdal Caferoğlu hakkında belediye kuruluşu ESKİye iş makinesi sattığıyla ilgilidir. O konuda İçişleri Bakanlığı soruşturma izni vermiş idi. Porsuk çayı ve muhtelif kanallarda düzenlemeler yapım işiyle ilgili 08.06.2009 tarihli Eskişehir kentsel gelişim projesi hak edişi ve İmar İnşaat Tic. AŞ tarafından düzenlenen birim fiyat analizinde, hazır beton fiyatının 100 lira belirlendiği iddialarıyla ilgili olarak da görevi kötüye kullanma yönüyle soruşturma izni verilmemesi kararı vermişti. Oysa savcılığın açıklamalarıyla burada geçen olay tamamen farklı. İçişleri Bakanlığını ilgilendiren bölüm görevi kötüye kullanma ve biraz önceki ihale, oysa savcılığın açıklamasında geçen Porsuk çayı, Masal Adası ve kentsel gelişim projelerinde ihaleye fesat karıştırma ve kamuyu zarara uğratma, bunlar tamamen ayrı konulardır. CHPnin bu süreçte kamuoyuna çok yanlış bilgilerde verdiğini görüyoruz. Her şeyden önce biz insani olarak, hiç kimsenin tutuklanmasını, tutuklu yargılanmasını, yargılanmaya neden olabilecek yasal olmayan fiil ve davranışlar içerisinde şüpheli olarak dahi bulunmasını arzu etmeyiz. Hiç kimsenin bu tür konularla gündeme gelmesini de arzu etmeyiz. Ama gelinen noktada kamu görevini Türk milleti adına hassas bir şekilde yerine getiren hem emniyet mensuplarını hem de yargı mensuplarını zan altına sokacak ifade ve eylemlerden kaçınılmasını, kurumlara, Eskişehir halkına güvenilmesi ve hassas bir şekilde davranılması gerektiği kanaatindeyim. Artık, Eskişehirde, engelleniyorum ifadeleri başarısızlığın faturasının kamu kurum ve kuruluşlarına kesilmesi maalesef CHPnin alışkanlık haline getirdiği bir tutum haline gelmiştir. Yapılan operasyonu komplo senaryolarıyla açıklamaları, aslında kısa yoldan hukuku devre dışı bırakıp, aklanma yöntemi olarak kullandıklarını belirtmek istiyorum. Bu Türk siyaseti adına tehlikeli bir durum.
    
     -Kamu Hastaneler Birliği Ortaklık Yöntemiyle Yapılmasına Dair Yasa Teklifi-
    
     Eskişehirde yapılan projelerin sorulması üzerine Koca, Bir aydan beri Eskişehire yaptığımız hizmetleri yaza yaza bitiremedik. Hizmetlerimiz 400ü geçti ifadelerini kullandı.
     Devlet Hastanesi Projesinde çıkan sorunların giderilmesiyle temel atılmasına başlayacaklarını kaydeden Koca, Kampüs Hastaneleriyle ilgili yapılacak çalışmalarla ilgili, Kampüs Hastaneleriyle ilgili olarak Plan Bütçe Komisyonunda yaklaşık bir aydan beri görüştürüğümüz Kamu Hastaneler Birliği Ortaklık Yöntemiyle Yapılmasına Dair Bir Yasa Teklifi var. Bu yasa teklifinden dolayı bu işler uzadı. Yarın, komisyonda görüşmeleri tamamlanacak. 17 maddesine kadar geldik. Yarın tamamlayınca Genel Kurula sevk edeceğiz. Yeni bir yasal düzenleme tamamlandığında Eskişehirdeki bu modelinde bir anlamda önünün açılması sağlanmış olacak. Şu an ön yeterlilik ihalesine çıkıldı, tamamlanmak üzere, daha sonra normal ihale süreci başlayacak, o da 5 aylık bir süre demek. Bu dönemi aşıp onun da temellerini atarız yanıtını verdi.
     Bağlar Geçidinin bir kısmının ay sonunda açılacağını kaydeden Koca, yaklaşık 35 milyon liralık ihale bedeli olan Eskişehire yeni bir emniyet binasının yapılacağını da sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber AK Parti Eskişehir İl Başkanlığı Halk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER