AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem,

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem, Düzcede: -Suriyeden gelen göçmen sayısı şu anda 80 bini aştı. Bu sayı 100 bine doğru gidiyor fakat en ufak bir sıkıntımız yok


DÜZCE (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Suriyeden Türkiyeye gelen göçmen sayısının 80 bini aştığını belirterek, Bu sayı 100 bine doğru gidiyor fakat en ufak bir sıkıntımız yok dedi.
     Erdem, partisinin il başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türkiyenin eski Türkiye olmadığını ifade ederek, Suriye konusunda üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirdiklerini vurguladı.
     Türkiye, bunların üstesinden rahatlıkla gelecek bir ülke diyen Erdem, Suriyeden gelen göçmen sayısı şu anda 80 bini aştı. Bu sayı 100 bine doğru gidiyor fakat en ufak bir sıkıntımız yok. Önemli olan bu kardeşlerimizin göçmeleri değil, doğup büyüdükleri topraklarda hayatlarını idame ettirmelerini sağlamak. Bu da tek başına Türkiyenin işi değil, başta Birleşmiş Milletler (BM) olmak üzere, özellikle Suriyeye yakın ülkelerin öncelikli sorunudur diye konuştu.
     Suriyenin Türkiyenin kardeşi olduğunu anlatan Erdem, Yüzyıl önce Düzce neyse Şam da oydu ama birtakım bölünmeler, o günkü uluslararası entrikalar nedeniyle ayrı devletler olduk. Böyle olduk diye O kardeşlerimizin dertleriyle ilgilenmeyeceğiz diye bir şey yok. Fakat Türkiyede bunu anlayamayan bazı siyasetçilerimiz var ifadelerini kullandı.
    
     -Türkiye, iktidarıyla, AK Parti teşkilatıyla terörün üstesinden gelecek-
    
     Erdem, Suriyeye zulmeden, kendi insanına savaş açan, katleden bir diktatörün paralelinde hareket eden ana muhalefet ve muhalefet partisiyle karşı karşıya bulunduklarını öne sürerek, Hatayı karıştırmak istiyorlar. Bunun arkasında bakıyorsunuz ana muhalefet partisi var. Böyle bir şey olur mu- Tüm bunlara rağmen başarı artarak devam ediyor. Buradan hiçbir şey çıkaramayacaklar şeklinde konuştu.
     Türkiyenin terörle mücadele konusunda ciddi mesafeler aldığına dikkati çeken Erdem, terör örgütünün büyük bedeller ödediğini bildirdi.
     Şemdinli ve bölgesinde yüzlerce teröristin etkisiz hale getirildiğini hatırlatan Erdem, PKK, Doğuda 15-16 yaşındaki çocukları zorla, hileyle dağa kaldırarak ölüme atıyor. Bunu da milletimiz görüyor. İnşallah Türkiye, iktidarıyla, AK Parti teşkilatıyla terörün üstesinden gelecek dedi.
    
     Muhabir: Onur Orhan
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER