AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar,

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar, Malatyada -Hotar, ihtiyaç sahibi bazı aileleri ziyaret ederek, sorunlarını dinledi


MALATYA (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, Malatyada ihtiyaç sahibi bazı aileleri ziyaret ederek, sorunlarını dinledi.
     Hotar, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Malatyada ihtiyaç sahibi bazı aileleri ziyaret etti. Zaviye Mahallesinde ikamet eden Koka ailesini ziyaretinde, rahatsızlığı dolayısıyla yatağa bağımlı yaşamak zorunda olan Kasım Koka ile bir süre sohbet eden Hotar, aileye yapılan yardımlarla ilgili bilgi aldı.
     AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalıkın da eşlik ettiği ziyaretin ardından Hotar, mahallede kayısı çekirdeği ayıklayan kadınlara yardım etti.
     Hotar, daha sonra, en küçüğü 3,5 yaşında 3 çocuğu olan ve eşini 2 yıl önce kaybeden Sevim Aslantaşı evine ziyarete gitti. Aslantaş ile sohbet eden Hotar, ailenin yaşadığı sıkıntıları dinledi.
     Ziyaretlerin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Nükhet Hotar, AK Parti ile Türkiyenin bir anlamda sosyal devletle de tanıştığını belirtti. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın liderliğinde, Türkiyede ne kadar zor şartlar altında yaşayan geniş insan kitlesi olduğunu tespit ettikten sonra önceliği sosyal alanlara verdiklerini anlatan Hotar, daha sonra bir sosyal restorasyon dönemine girdiklerini söyledi.
     Önce dezavantajlı grupların bir tablosunu ortaya çıkardıklarını, ardından da sosyal devlet olarak onlara nasıl yardımcı olunabileceğine dair fikirler geliştirdiklerini ifade eden Hotar, Yıllardan beri belli bir gelir seviyesinin altındaki vatandaşlarımız kömürünü almakta, ayni yardım, yiyecek yardımı, sağlık hizmeti almakta dedi.
     İnsanların sadece devletin verdiği yardımlarla geçinmelerini istemediklerini ifade eden Hotar, Biz de istemiyoruz zaten vatandaşlarımız da bunu istemiyorlar. Bizim nihai hedefimizi aslında herkese çalışabileceği bir iş ve insanlara bu işlerde çalışabilmek üzere eğitim vermek diye konuştu.
     Çalışmalarını da bu yönde planladıklarını kaydeden Hotar, bu başarıldığında sosyal yardımlardan artık herkesin kendi işini yaptığı ve parasını kazanabildiği bir Türkiyeye geçilmiş olunacağını söyledi.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER