AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz: -Bu ülkede 1960ta darbe, 1971de muhtıra, 1980de darbe, 28 Şubatta darbe, 27 Nisanda darbe, Ayışığı, Yakamoz, Balyoz aklınıza ne gelirse. Soruyorum size böyle bir ülkede kim gelir de iş y


OSMANİYE (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Bu ülkede 1960ta darbe, 1971de muhtıra, 1980de darbe, 28 Şubatta darbe, 27 Nisanda darbe, Ayışığı, Yakamoz, Balyoz aklınıza ne gelirse. Soruyorum size böyle bir ülkede kim gelir de iş yapar- Kim yatırım yapar- Böyle bir ülke nasıl kalkınır- İşte kalkınmadık dedi.
     Kapusuz, AK Parti Osmaniye İl Başkanlığınca, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odasında (OTSO) düzenlenen Siyaset Akademisi Yerel Yönetimler Programına konuşmacı olarak katıldı.
     Yöneticilik konusunda bilgi veren Kapusuz, Söylediklerimiz doğru olacak. Ama yapamayacaklarımızı söylemek gibi bir lüksümüz olmayacak. Yani Demirel gibi iki anahtar vadedip de arkasından dün dündür, bugün bugündür deyip bu milleti kandıramayız. Zor zamanda dik durmayı bilecek lider dediğiniz. Zoru görünce Sayın Demirel gibi şapkayı alıp gitmek yok. Gemiyi terk etmek asla olmaz. Yeniliklere, değişimlere açık olmak lazım dedi.
     Liderlerin aynı zamanda muktedir olmak zorunda olduğunu ifade eden Kapusuz, şöyle devam etti:
     Lider, partisine hakimiyetini gösterecek, dediğini yapacak ve yaptıracak. Tecrübeye çok önem verecek. Ortak aklı mutlaka kullanacak. Vizyon sahibi olmak mecburiyetindesiniz. Son seçimleri hatırlayın. Kılıçdaroğlu, fakir fukaraya 600 lira maaş vereceğinden bahsetti. Ama millet güvendi mi- Millet inandı mı- İnanmadı. Onun için demek ki inandırıcı olmak lazım. İnandırıcı olmayan insanların lider olma şansı da yok.
     Kapusuz, AK Partinin başarılı olmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğannın katkısı olduğuna işaret ederek, Niye AK Parti başarılı oluyor. Tayyip bey liderlik misyonunu, görevini iyi yapıyor. Tayyip beyin birtakım avantajları var. Bir defa Tayyip bey teşkilattan geliyor. Lider ama gençlik kolları başkanlığı, il, ilçe başkanlığı yaptı. Halka çok yakın bir tiptir. Halktan koparmanız mümkün değildir. Daldan eğmemi kökten sürmemi derler. İşte uzun bir memuriyetten, müfettişlikten sonra Kılıçdaroğlu gibi daldan eğmeye kalkarsanız, olmaz. Tayyip bey gibi kökten sürme olacaksınız diye konuştu.
     Parti ilkelerinden bahseden Kapusuz, şunları kaydetti:
     Bizim ilkelerimizden bir tanesi de yönetmeyi bileceksin. Neyi yönetmeyi bileceksin- Parayı yönetmeyi bileceksin, insanı yönetmeyi bileceksin, aynı zamanda zamanı yönetmeyi bileceksin. Eğer bunlarda eksikliğin varsa fazla şansın yok. Bilgiyi doğru yönetemeyen, finansı doğru yönetemeyen, zamanı doğru yönetemeyenin ister özel hayatta olsun, ister kamuya ait olsun, millete ait bir alanda olsun başarılı olma şansı yoktur.
     Salih Kapusuz, Türkiyede yaşanan darbelerin meydana getirdiği olumsuzlukları aktararak, Bu ülkede 1960ta darbe, 1971de muhtıra, 1980de darbe, 28 Şubatta darbe, 27 Nisanda darbe, Ayışığı, Yakamoz, Balyoz aklınıza ne gelirse. Soruyorum size böyle bir ülkede kim gelir de iş yapar- Kim yatırım yapar- Böyle bir ülke nasıl kalkınır- İşte kalkınmadık dedi.
    
     Muhabir: Tuğba Temir/Ömer Yıldız
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER