AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz: Bütün darbelerin göbeğinde CHPyi bulursunuz


MANİSA (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Bütün darbelerin göbeğinde CHPyi bulursunuz dedi.
     Kapusuz, AK Parti Manisa İl Başkanlığınca Anemon Otelde düzenlenen Siyaset Akademisinde yaptığı konuşmada, siyasetin merkezinin insan olduğunu belirtti.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın başarısının, liderliğinin en büyük nedenlerinden birinin halkın içinde yer alması olduğunu dile getiren Kapusuz, Siyasette görev yapmak halka yakın olmaktan geçer. Eğer başarılı bir siyasetçi olmak istiyorsak halktan hiçbir zaman kopmayacağız, halka tepeden hiç bakmayacağız. Tepeden bakan, halktan uzak duran siyasete hiç bulaşmasın. Ben diyenler bu işi sürdüremez, başarılı da olamaz dedi.
     1980 öncesinde çok sayıda gencin ideolojik kavgalardan dolayı hayatını kaybettiğini ifade eden Kapusuz, şöyle konuştu:
     Din dersine, başörtüsüne, cuma namazına askerin, cumhurbaşkanının gitmesine karşı çıktılar. Taksime, Çankayaya cami yaptırmayız diye karşı çıktılar. Köprülere karşı çıktılar. Ama darbelere karşı çıktılar mı diye sorarsanız ona çıkmadılar. Hala Ergenekon diye dava var. Bu davanın açılması kararını mahkeme vermiş. AK Parti olarak siyasi bir karar vermedik. Verilmiş bir karar karşısında öncesini hatırlayın. Hem Deniz Baykal, hem de Kemal Kılıçdaroğlu Biz Ergenekonun avukatıyız diye çıktılar. Her duruşmasına 3, 5, 10 milletvekili gönderdiler. Anayasa gereği görülmekte olan bir davaya müdahil olmak gibi bir yanlışlığın içerisinde ne parlamento ne de siyasi partilerin olmaması gerektiğini söyleyen sizler değil misiniz- Hangi darbe varsa, dış unsur arıyorsanız, mutlaka dışarıdan destek vardır. Peki içerideki unsurlar sayılabilir ama siyasi unsur olarak kimi bulursunuz- Bütün darbelerin göbeğinde CHPyi bulursunuz.
    
     Muhabir: Turgay Duyar / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER