AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz: Dünyanın geleceğine hükmetmek için çağın şartları ne gerektiriyorsa bunu siz bileceksiniz, araştıracaksınız, çalışacaksınız. Bizler de sizin önünüzü açacağız (Fotoğraflı-G


ANKARA (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, gençlerin dünyanın geleceğine hükmedebilmeleri için çağın şartlarını bilmeleri, araştırma yapmaları ve çalışmaları gerektiğini belirterek, Bizler de sizin önünüzü açacağız dedi.
     Kapusuz, MÜSİAD Ankara Şubesince düzenlenen etkinlikte genç iş adamlarına seslendi.
     Gençlerin kendilerini yetiştirmelerinin önemli olduğunu ifade eden Kapusuz, geleceğe umutla bakmak için iyi yetişmiş gençlere ihtiyaç bulunduğuna dikkati çekti.
     Bazı milletlerde gençlik adına gelecek vadeden hiçbir emare gözükmemektedir. Bu da insanlık adına büyük bir kayıp ve üzüntü verici bir olaydır diyen Kapusuz, merkezinde insan bulunmayan işin geleceğinden bahsetmenin mümkün olmadığını belirtti.
     Kapusuz, AK Parti bünyesinde gençlere önem verdiklerini dile getirerek, Biz, uygulama olarak gençlerimizi sadece teşkilatlarımızda çalıştırmak değil, aynı zamanda da devreye sokmak, onlardan istifade etmek istiyoruz diye konuştu.
     İyi bir eğitimin de kaliteli ve nitelikli insanın yetişmesi için önemli olduğuna işaret eden Kapusuz, Türkiyenin en temel probleminin eğitim olduğunu, çözümünün de yine eğitimden geçtiğini vurguladı.
     Gençlere sosyal paylaşım sitesi Facebook, Google+' class='textetiket' title='Google haberleri'>Google ve Microsoftun genç kişilerce kurulduğu örneğini anımsatan Kapusuz, Dünyanın geleceğine hükmetmek için çağın şartları ne gerektiriyorsa bunu siz bileceksiniz, araştıracaksınız, çalışacaksınız. Bizler de sizin önünüzü açacağız diye konuştu.
    
     -Projeleri hayata geçiriyoruz-
    
     Kapusuz, konuşmasının ardından soruları yanıtladı.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın seçimlerde Esenboğa Havaalanı metrosuyla ilgili söz verdiği ve bu konuda çalışma olup olmadığı sorusu üzerine Kapusuz, Ankara için ilan edilen bütün adımları 10 yıllık hedef olarak ortaya koyduklarını söyledi.
     Ankarada büyük dev projelerimiz var bu projeleri bir bir hayata geçireceğiz ve geçiriyoruz da diyen Kapusuz, metroların da bitirileceğini bildirdi. Kapusuz, Sincan ve Çayyolu metro hatlarının seçimlere kadar tamamlanabileceğini, Keçiören hattında ise zeminden su geçmesi nedeniyle sıkıntı yaşanabileceğini belirtti. Kapusuz, Keçiören tam bitmeyecek ama Sincan ve Çayyolu metroları bitecek bilgisini verdi.
     Türkiyenin ABye girmesinin ne faydası olacağı sorusuna da Kapusuz, AB bir süreç, aynı zamanda bir standarttır. Biz, eğer bugün Türkiyenin demokratikleşmesi konusunda önemli adımlar atabilmişsek AB kaldıracından çok istifade ettik karşılığını verdi.
    
     -Suriye konusu-
    
     Kapusuz, Suriyede Türkiyenin ne yaptığının, yapacağının sorulması üzerine, Türkiyenin Suriyeyi önemsediğini belirtti.
     Suriyenin bir azınlığın despotluğu altında yönetildiğini ifade eden, ABDnin 2005 yılında Iraka girdiğinde Suriyeye de girecekken Türkiyenin engel olduğunu söyledi.
     Türkiyenin Suriye için insani amaçla ne gerekiyorsa yaptığını anlatan Kapusuz, Biz bir komşu ülkenin topraklarında gözü olmayan, hesabı olmayan bir millet olduğumuz, bir devlet olduğumuz için de çok dikkatli götürmeye çalışıyoruz ama unutulmasın ki zulüm asla ilelebet gitmez. Zulüm ile payidar olunmaz. Zulmedenler kısa zamanda yok olur, onun da sonu yakındır değerlendirmesinde bulundu.
    
     -Çözüm süreci-
    
     Çözüm sürecine de değinen Kapusuz, ırkçılığın kötü olduğunu belirtti.
     Üstünlüğün takvada olduğunu anlatan Kapusuz, terör nedeniyle 400 milyar dolar harcama yapıldığını belirterek, şöyle konuştu:
     O zaman ne yapacaksınız. İki şeyi beraber yapacaksınız. Bir: mücadelede kararlı olarak yolunuza devam edeceksiniz. İki: insani olarak herkesi bağrınıza basacaksınız. Herkes şunu bilsin ki şiddetle terörle bir yere varılmaz. Biz ne yapmak istiyoruz- Evet, terörle mücadeledeki kararlılığa ilave olarak bu milletin bütün vatandaşlarını birinci sınıf vatandaş kabul etmek, herkesi kucaklamak. Onun için bu ülkeyi normal bir demokratik ülke haline getirerek sen ben kavgasına son vermek istiyoruz.
     Kapusuz, AK Partinin elini taşın altına koyduğunu belirterek şunları kaydetti:
     Analar ağlamasın derken, eğer bu illa da eski usulle devam edecekse bundan sonra şehit de gelsin, ölümler de devam etsin diyen anlayış... Özellikle MHP için söylüyorum, CHP için söylüyorum. Maalesef bu düşüncelerini devam ettiriyorlar. Biz inşallah nasıl ki İsraile özür diletmişsek bu işin de üstesinden geleceğiz.
    
     Muhabir: Ertuğrul Subaşı
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER