AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş: -Maalesef İsraili dünyada durduracak bir diplomatik güç oluşturulamamıştır. Dökme Kurşun Operasyonunda da aynı şey yaşandı. Korkarım ki burada da aynı şey yaşanacak - Eğer, dünyada


KIRŞEHİR (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İsrailin Gazze saldırısına ilişkin, Maalesef İsraili dünyada durduracak bir diplomatik güç oluşturulamamıştır. Dökme Kurşun Operasyonunda da aynı şey yaşandı. Korkarım ki burada da aynı şey yaşanacak dedi.
     Kurtulmuş, Kırşehir Valisi Özdemir Çakacakı ziyaretinde yaptığı açıklamada, ilk saniyesinden itibaren İsrailin Gazzeye yapmış olduğu son saldırganlığı şiddetle ve nefretle kınadıklarını söyledi.
     İsrail saldırılarında ölen Filistinliler için Allahtan rahmet, mücadele edenlere de başarı dileyen Kurtulmuş, Filistinlilerin kendi onurlarını koruma mücadelesi verdiklerini kaydetti.
     Hem Türkiyenin, hem bölgenin, hem de dünyanın en hassas konusunun İsrailin Gazzede devam eden saldırıları olduğunu belirten Kurtulmuş, İsrailin bunu ilk kez yapmadığını, daha önce de Dökme Kurşun Operasyonu ve bir çok kere küçük noktasal hedefleri vurarak, suikast teşebbüsleriyle Orta Doğuda dilediği an terör estirdiğini ileri sürdü.
     Kurtulmuş, İsrailin sınırlarının olmadığını belirterek, şöyle konuştu:
     Resmi sınırları yoktur. Çünkü, sürekli sınırlarını genişletmek hedefinde olan bir ülkedir. 1948den bu yana, özellikle de 1967 savaşından bu yana İsrailin bölgede durdurulması maalesef mümkün olmamıştır. Bunun temel sebeplerinden bir tanesi İsrailin askeri gücü değildir, İsrailin ekonomik gücü değildir. Maalesef İsraili dünyada durduracak bir diplomatik güç oluşturulamamıştır. Dökme Kurşun Operasyonunda da aynı şey yaşandı. Korkarım ki burada da aynı şey yaşanacak. Bir kere, hemen en başında bir takım ülkeler İsrailin yaptığı bu operasyonların yanında yer aldıklarını ifade ediyorlar. Efendim, sanki burada İsrail değil de, Filistin halkı suçluymuş şeklinde açıklamalar geliyor birçok ülkeden. Bu anlaşılabilir bir şey değildir.
     Bu tür açıklamaların, çok açık bir şekilde İsraili daha saldırgan hale getirdiğini ifade eden Kurtulmuş, Orta Doğu barışının kurulmasını da fevkalade ciddi şekilde zorlaştırıyor. Bu arada, İslam ülkelerinden de maalesef cılız bir takım tepkilerin dışında tepki ortaya çıkmıyor. Önceki saldırılarda da böyleydi. Dolayısıyla İsrail de elini ovuşturuyor, bakıyor ki tepki yok bir adım daha atıyor, bir kaç adım daha atıyor ve sürekli olarak pozisyonunu güçlendiriyor dedi.
    
     -Dünya barışının kilidi Orta Doğu barışıdır-
    
     Numan Kurtulmuş, bölgede adil ve kalıcı bir barış sağlanmadan, dünya barışının sağlanamayacağına inandıklarını vurgulayarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Bu çerçevede, İslam Konferansı İşbirliği Teşkilatının, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin, Avrupa Birliğinin ve başka bir çok ülkenin, bölgenin, bu saldırganlığa dur deme mecburiyeti vardır. Eğer, dünyada gerçekten bir barış isteniyorsa, bu barışın kilidi Orta Doğu barışıdır. Orta Doğu barışın en önemli noktası, Orta Doğuda bağımsız, hür ve özgür bir Filistin devletinin kurulması, Filistin ile İsrail arasında kalıcı ve adil bir barışın sağlanmasıdır. Türkiye olarak, bu yöndeki tavrımızın ne kadar net olduğunu bütün dünya kamuoyu biliyor.
     İsrailin Filistin topraklarına saldırmasının, artık oturup seyredilecek bir mesele olmadığına işaret eden Kurtulmuş, Bu meseleye bütün dünya ülkeleri elinden geldiği kadar çözüm bulmak zorundadır. Teröristleri öldürüyoruz bahanesi içerisinde 11 aylık çocuğu öldürmenin hiçbir meşru mazereti yoktur. Bunu, ne Tevrata sığdırırsınız, ne Kurana sığdırırsınız, ne uluslararası hukuka sığdırırsınız, ne insanlık ruhuna, onuruna sığdırırsınız. Bu ne Yahudiliğe sığar, ne Müslümanlığa sığar, ne de insanlığa sığar. Bu trajedi, Türkiyenin de büyük katkılarıyla, Türkiyenin büyük desteği ile sona erecektir diye ümit ediyorum diye konuştu.
     AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, daha sonra Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeciyi de ziyaret etti.
    
     Muhabir: Abdullah Yıldız / Orhan Canbulatel
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER