AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş: -"Keşke CHP, milletin büyük çoğunluğunun takdirle karşıladığı çözüm sürecine katkı sunsa. Ama millet ne tarafa gidiyorsa bu elitler alışmışlar, ters istikamete gidiyor" -"Dağdaki adamı


ADANA (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Keşke CHP, milletin büyük çoğunluğunun takdirle karşıladığı çözüm sürecine katkı sunsa. Ama millet ne tarafa gidiyorsa bu elitler alışmışlar, ters istikamete gidiyor" dedi.
     Kurtulmuş, partisinin Seyhan Kültür Merkezinde düzenlediği Adana İl Danışma Meclisi toplantısında, Türkiyenin son derece önemli tarihi bir süreçten geçtiğini söyledi.
     Osmanlı İmparatorluğunun 10 yıl içinde etnik milliyetçilik yüzünden dağıldığını belirten Kurtulmuş, bugün etnik milliyetçilik tartışmaları yapanların geçmişe dönüp bakmaları gerektiğini ifade etti.
     Kurtulmuş, Türkiyede 30 yıldır terörün devam ettiğini bildirerek, "Terörün arkasında uluslararası destekler var. Nice devletlerin lojistik, istihbarat, ekonomik, siyasi destekleri var. Bu olmasaydı zaten 30 yıl devam etmezdi. Bunları gördüğümüz kadar teröre destek veren başka bir olguyu da görmek ve tartışmak durumundayız. O da yıllardır bölge halkına yapılan zulümler, baskılar. Diyarbakır Cezaevi, 12 Eylülden sonra PKKnın ana rahmi vazifesi gördü ve terör örgütünü kitlesel hale getirdi" dedi.
     CHPyi eleştirerek, CHPnin çizgisinin halka güvenmeyen, milletin değerleriyle, inançlarıyla dalga geçen bir çizgi olduğunu savunan Kurtulmuş, şunları kaydetti:
     "Keşke CHP milletin büyük çoğunluğunun takdirle karşıladığı çözüm sürecine katkı sunsa. Ama millet ne tarafa gidiyorsa bu elitler alışmışlar, ters istikamete gidiyor. Onun için de 66 yıllık çok partili siyasi hayatımız boyunca millet bu zihniyeti iktidara getirmemiş. CHP böyle davranmaya, geleneksel çizgisini, içe kapanmacı, tepeden inmeci, halka yukarıdan bakan çizgisini, halka ters giden istikametini sürdürürse bütün partileri bir tarafa bırakın CHPyi tek başına seçime sokun bu millet CHPye yüzde 30dan fazla oy vermez."
     Türkiyenin 35 bin kişinin öldüğü ve en az 350 milyar dolar maliyeti olan bir büyük sorundan kurtulmaya çalıştığını vurgulayan Kurtulmuş, bu sdrun çözüldükten sonra ülkenin büyük bir hızla ilerleme ve kalkınma göstereceğini dile getirdi.
     Kurtulmuş, AK Partinin 11 yıllık geçmişi olmadığını ifade ederek, "AK Partinin bu topraklarda iddia ettiği, temsil ettiği iddianın en az 2 asırlık bir geçmişi vardır" dedi.
    
     -Çözüm süreci-
    
     Terör sorunu konusunda şimdiye kadar devletin "dağdakini indirirsek, öldürürsek bu iş biter" diye düşündüğünü anlatan Kurtulmuş, şöyle devam etti:
     "27 bin PKKlı öldürülmüş. Bir dönemde 5 bin PKKlı dağda oluyor. Yani en az 5-6 kere dağdaki teröristlerin hepsi öldürülmüş ama dağa yeniden adamlar çıkmış. Dağdaki adamı indirmek zordur ama daha kolay olan şehirdeki adamı dağa çıkarmamaktır. Maalesef devleti yöneten eski Türkiyenin alışkanlıkları dağa ne kadar çok adam çıkarabilirse sanki ona çalışmış. Baskılarla terörün ekmeğine yağ sürülmüş. Şimdi Türkiyede 30 senedir ilk sefer 3 irade yan yana geliyor da onun için çözüm süreci şimdi başlamıştır. Bunlardan bir tanesi siyasi iradedir, siyasi akıldır. Türkiyede ilk defa Başbakanımız bedeli ne olursa olsun gerekirse baldıran zehiri içeriz ama bu sorunu ortadan kaldırmak istiyoruz diyor. Bu büyük bir siyasi kararlılıktır. İlk sefer terör örgütü diyor ki; bende silah bırakma iradesine sahibim. Üçüncü irade halkın iradesidir. Milletin büyük çoğunluğu da bu sorunun çözülmesini istiyor."
     Çözüm süreci konusunda "Millet bölünüyor, dağılıyor" söylemleri olduğunu hatırlatan Kurtulmuş, "Yahu millet terör zamanında bölünmemiş de çözüm zamanında, barış zamanın da mı bölünecek- Hükümet yanlış yapıyorsa kardeşim Türkiye sadece hükümetin Türkiyesi mi- Türkiye sadece AK Partinin Türkiyesi mi- CHPnin, MHPnin, BDPnin oy veren vermeyen hepsinin Türkiyesi değil mi- Siz ana muhalefet partisi olarak, siz muhalefet partisi olarak iktidarın yaptığını beğenmiyorsanız Allah aşkına sizin çözüm sürecine ilişkin herhangi bir teklifiniz var mı- Adamın elinde silah var alabiliyor musun- İnşallah bu iş çözülecek" diye konuştu.
    
     -"Cumhurbaşkanları gizli odalarda seçilirdi"-
    
     Türkiyenin sadece yeni ve güçlü bir Türkiye olmasının, Türkiyenin sadece kendisine kuvvetli olmasının yetmeyeceğinin altını çizen Kurtulmuş, Türkiyenin bütün insanlığa, bütün dünyaya örnek olacak bir çıkışı sağlaması gerektiğini dile getirdi.
     Dünyada iyiliklere öncü, barışı, adaleti, kardeşliği, hakkaniyeti sağlayacak; adaleti, insanlığı, insafı, merhameti merkezine almış bir medeniyetin diliyle konuşan Türkiyeye ihtiyaç olduğunu anlatan Kurtulmuş, Türkiyenin dünyanın her yerindeki mazlum milletlere el uzattığını aktardı.
     Bundan sonra AK Partinin kendisinden rakibi olmadığını belirten Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:
     "Ne zaman bizler şaşırırsak, fil dişi kulelere çekilirsek, yani kibirli davranmaya başlarsak bu millet de bunu görür. Halkın arasından asla uzaklaşmayacağız. Türkiyenin en önemli seçimi 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimidir. Eski Türkiyenin alışkanlığında cumhurbaşkanları gizli odalarda seçilirdi. Bir takım yasaklarla ve pazarlıklarla seçilirdi. AK Partinin geçtiğimiz 11 yılda yapmış olduğu en büyük hizmet cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini sağlamak olmuştur. Şimdi bu millet kendi helal oylarıyla inşallah birinci turda yeni cumhurbaşkanını seçecek ve yeni Türkiyenin en kuvvetli adımını 2014te atacak."
     Numan Kurtulmuş, davalarının yeniden güçlü bir Türkiye kurmak olduğunu vurgulayarak, "Bizim davamız bizim medeniyetimizi yeniden inşa etmektir. Bizim davamız 2023te, 2071de, söylediği söz cihanı titreten bir Türkiye kurmaktır" şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Volkan Kaşik - A. Humeyra Atılgan - İbrahim Erikan
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER