AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin,

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin, Antalyada: -"(Anayasa çalışmaları) Şu ana kadar mutabakat sağlayabildiğimiz madde sayısı 28dir. Bu tabii ki düşük bir oran"


ANTALYA (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, anayasa çalışmalarıyla ilgili, şu ana kadar mutabakat sağlayabildikleri madde sayısının 28 olduğunu belirterek, "Bu tabii ki düşük bir oran" dedi.
     Şahin, Antalyada düzenlenen Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı 6. Bölge Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.
     Gazetecilerin anayasa çalışmaları süreciyle ilgili sorusuna Şahin, çalışmaları 2012 yılının sonuna kadar bitirmeyi hedeflediklerini ancak hedefin oldukça gerisinde kaldıklarını söyledi.
     Anayasa çalışmalarının bu yıla da sarktığını ifade eden Şahin, anayasanın son maddeleri ile ilgili siyasi partilerin önerilerini verdiklerini, çalışmalara devam ettiklerini bildirdi.
     Nisan ayının sonuna kadar tüm bölümlerle ilgili çalışmaları bitirmiş olmayı planladıklarını dile getiren Mehmet Ali Şahin, anayasada mutabakat sağlanan madde sayısının önemli olduğunu vurguladı.
     Şahin, "Şu ana kadar mutabakat sağlayabildiğimiz madde sayısı 28dir. Bu tabii ki düşük bir oran ancak tekrar görüşmek üzere geriye bıraktığımız maddelerle ilgili de yeni kurmuş olduğumuz komisyon mutabakatı sağlamak için çalışıyor. Mayıs ayının başına kadar bir mutabakat ihtimali var mı- Tabii komisyonun bir üyesi olarak yok demem yanlış olur. Ama bu ihtimalin zayıf olduğunu belirtebilirim" dedi.
    
    
     Komisyonun TBMM Başkanı Cemil Çiçekin girişimiyle kurulduğunu anımsatan Genel Başkan Yardımcısı Şahin, tüm bölümlerle ilgili görüşmeler yapılıp, çalışmalar belli bir noktaya geldiğinde Çiçek tarafından bir değerlendirme yapılacağını ifade etti.
     Uzlaşma olmadığı takdirde de AK Parti olarak çalışmalarını hazırlayıp, TBMM Başkanı Çiçeke sunacaklarını anlatan Şahin, şunları kaydetti:
     "AK Parti olarak Genel Başkanımız da açıkladı, bir kaç defa... Eğer o masada bir mutabakatla, uzlaşmayla bir metin ortaya çıkmazsa biz AK Parti olarak kendi metnimizi hazırlar, bunu diğer siyasi partilerin bilgilerine sunarız. Eğer bu girişimden netice alınamazsa herhalde biz yeni anayasa taslağımızı Meclis Başkanımıza veririz. Çünkü Meclis Başkanlığına bir anayasa teklifi verebilecek tek siyasi parti biziz. Çünkü diğerlerinin sayısı yetmiyor. Bizim parti olarak millete böyle bir vaadimiz var. Biz yeni anayasa hedefinden AK Parti olarak vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz."
    
     Muhabir: Hatice Özdemir / Güç Gönel
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER