AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin: -Evlerimizde 15 milyon son kullanma tarihi geçmiş ilaç varmış, sadece son kullanma tarihi geçmiş ilaç olsa, son kullanma tarihi geçmiş partiler var Türkiyede (Fotooğraflı-Görüntülü)


KARABÜK (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Evlerimizde 15 milyon son kullanma tarihi geçmiş ilaç varmış, sadece son kullanma tarihi geçmiş ilaç olsa, son kullanma tarihi geçmiş partiler var Türkiyede dedi.
     Şahin, partisinin Yenice İlçe Başkanlığı Danışma Meclisi Toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiyede muhalefetin olduğunu ancak sadece eleştirmek ve tenkit etmekten başka bir şey yapmadıklarını savundu.
     Suriyede kan gövdeyi götürüyor. Ölü sayısı belki de 100 binlere yaklaştı, her gün binlerce kişi hayatını kaybediyor diyen Şahin, şöyle devam etti:
     200 bin Suriyeli oradan kaçarak bize sığınmış. Biz de komşumuz olduğu için, aynı dine mensup insanlar olduğumuz için ülkemizde misafir ediyoruz onları. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise adeta Şam yönetimini destekler bir tavır içinde. Akdenizde Gazzeye yardım götüren gemiyi İsrail basıyor, 9 vatandaşımız hayatını kaybediyor, şehit oluyor. İsraili eleştireceği yerde Türk hükümetini eleştiriyor. Böyle bir muhalefet anlayışı, cumhuriyeti kurduğunu ileri süren CHPye yakışmıyor. Türkiyenin menfaatlerini koruyan bir muhalefet olsun arzu ediyoruz.
     Muhalefet, Türkiyede çözüm üretemediği, iktidarın yaptığı her şeye karşı çıktığı, kötüdür dediği için halkımız da bu anlayışa prim vermiyor, desteklemiyor. Bu nedenle de halk nezdinde bir itibarı olmuyor.
     Gazetede bir haber okuduğunu belirten Şahin, Haberde son tarihi geçmiş ilaçlardan bahsediliyordu. Evlerimizde 15 milyon son kullanma tarihi geçmiş ilaç varmış, sadece son kullanma tarihi geçmiş ilaç olsa, son kullanma tarihi geçmiş partiler var Türkiyede. Bu politikalarla Türkiyede bir şey yapamazsınız diye konuştu.
    
     -Çözüm süreci-
    
     Türkiyenin yıllardır başını ağrıtan, maddi kayıplarına yol açan, şehitlerin verildiği terör sorununu çözmek için bir süreç başlatıldığını hatırlatan Şahin, ana muhalefet partisinin süreci desteklediğini, iki gün sonra da yanlış olduğunu söylediğini savundu.
     Başka devletlerin benzeri terör eylemlerine muhatap olduğuna işaret eden Şahin, Türkiyenin 30 yıldır şehit verdiğini, gerekirse yine verileceğini söyledi.
     Ama terör örgütünün başı İmralıda, ben silahı bıraktıracağım, çözüm bulacağım demişse, böyle tavrı olmuşsa, haydi buyur bakalım demek, her ülkenin olduğu gibi Türkiyenin denemesi gereken bir yoldur diyen Şahin, Şimdi bu süreçte silahlar bırakılacak, militanlar sınır dışına çıkacak ve böylece ülkemiz huzura ersin. Terör nedeni ile verilen şehitler olmasın, analar ağlamasın, bu yolda harcanan paralar olmasın. Bu, bize göre desteklenmesi gereken, sonucunun olumlu olması için dualar edilmesi gereken bir süreçtir ifadelerini kullandı.
     Muhalefet etmek için sürece karşı çıkalmaması gerektiğini anlatan Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Biz bir şey söylüyoruz, tek vatan, tek devlet, tek millet ve tek bayrak hedefinden asla vazgeçmeyeceğiz. Bu çerçevede ülkemizin en önemli sorununu çözeceğiz. Buna bu ülkenin çıkarını düşünen muhalefet partilerinin de destek vermesi gerekir. Bu süreci iktidar partisi yapıyor, başarırsa seçimlerde bunun siyasi avantajını elde eder diye bu çalışmaya karşı çıkmak, hiçbir zaman doğru değildir. Biz bir taraftan vatandaşımızın güvenliğini sağlamak için, onların huzuruna kasteden her türlü eylemi def etmek için mücadelemize devam ederiz, diğer taraftan da bu sorunu çözmek için gerekli ne ise yapma gayreti içinde oluruz.
     Çözüm sürecinin başarıya ulaşacağına inandığını kaydeden Şahin, Karşı olanlar olabilir. Hiçbir endişeye mahal yok. Aynı bayrak altında, aynı vatanda, aynı ülkenin vatandaşı olmanın gururu ve şuuruyla birlikte yaşamak istiyoruz. Bu sorun çözüldüğünde Türkiye ciddi bir sıçrama yapacaktır. Her alanda bu sıçramayı yapacaktır. Bu sürecin başarıya ulaşacağı izlenimi edinen ekonomi bile canlanmaya başladı. Borsa düşmüştü, yükseldi dedi.
    
     Muhabir: Faik Erez - Ahmet Özler
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER