AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Türel:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Türel: -Tek vatan, tek millet, tek bayrak ve tek devlet bizim tartışılmaz unsurlarımızdır -Bu çatı altında farklılıklarımızı zenginlik görüp herkesi kucaklamak da en önemli görevimizdir


ORDU (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, Tek vatan, tek millet, tek bayrak ve tek devlet bizim tartışılmaz unsurlarımızdır dedi.
     Ordu AK Parti İl Başkanlığı konferans salonunda düzenlenen İl Danışma Meclisi toplantına katılan Türel, Türkiyenin zor bir dönemeçten geçtiğini söyledi.
     Ülkede 30 yıldır devam eden terör sorununun çözümünde bugüne kadar istenen sonuçlara ulaşılamadığını vurgulayan Türel, şöyle devam etti:
     AK Partinin başlatmış olduğu Milli Birlik ve Kardeşlik Projesiyle, son olarak çözüm süreci ile artık yavaş yavaş sona doğru yaklaşıyoruz. Bizler hiçbir zaman bu ülkede kan dökülsün istemiyoruz. Bu ülkenin hiçbir ferdi de kan dökülsün istemez. Burada ülkemizin birlik ve beraberliği önemli olmakla beraber, bu meselenin çözümü hem ülkenin üzerindeki manevi yüklerin kalkması hem de maddi yüklerin kalkması açısından büyük önem taşımakta.
    
     -Önümüzde aşmamız gereken engeller var-
    
     Türel, sorunun çözümünde son viraja girmelerine rağmen önlerinde aşmaları gereken engeller olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:
     Bizler, sayın Başbakanın sıkça ifade ettiği gibi Yaradandan dolayı yaratılanları seven bir anlayışın temsilcileriysek, o zaman ırkçılık, kafatasçılık bizim hiçbir zaman insanlık anlayışımız içinde yer almaz, almayacaktır. Bu çerçevede biz Milli Birlik ve Kardeşlik Projemizi başlattık ve sürdürüyoruz. İşte bu yüzden her dönemde olduğu gibi bu meselenin de çözümlenmesini istemeyen çevreler her zaman var olmuştur, var olacaktır ancak bizler kararlıyız. Sayın Başbakanımızın ifadesiyle, Kefenlerimizi giyerek yola çıktık diyoruz. Bizi doğru bildiğimiz yoldan Allahtan başka hiçbir güç alıkoyamaz.
    
     -Dört hususta taviz vermeyiz-
    
     Irk, mezhep üzerinden siyaset yapmadıklarını ve yapmayacaklarını belirten Türel, Karşılıklı sevgi ve saygı içerisinde birbirimizi en iyi şekilde anlayacağız ve yolumuza devam edeceğiz ifadelerini kullandı.
     Türel, şunları kaydetti:
     Taviz vermeyeceğimiz hususlar dört husustur, bunlardan birincisi tek bayrak, ikincisi tek vatan, üçüncüsü tek millet, dördüncüsü de tek devlettir. Biz bu konularda hiçbir şekilde bir görüşme bahsi dahi açılmasını kabul edemeyiz, etmiyoruz, etmeyeceğiz. Tek vatan, tek millet, tek bayrak ve tek devlet bizim tartışılmaz unsurlarımızdır. Bu çatı altında farklılıklarımızı zenginlik görüp herkesi kucaklamak da en önemli görevimizdir.
     Toplantıya Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal ile partililer katıldı.
    
     Muhabir: Gökhan Gücüklüoğlu - Hayati Akçay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Türel: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER