AK Parti Grup Başkanvekili Aydın:

AK Parti Grup Başkanvekili Aydın: Başbakanın çalışma ofisinin içerisinde böceğin bulunması, Türkiyede derin yapılanmanın ulaştığı yeri göstermede son derece önemlidir. Biz cesaretle, kararlılıkla bu antidemokratik yapıların üstü


ADIYAMAN (A.A) - AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Başbakanın çalışma ofisinin içerisinde böceğin bulunması, Türkiyede derin yapılanmanın ulaştığı yeri göstermede son derece önemlidir. Biz cesaretle, kararlılıkla bu antidemokratik yapıların üstüne gitmeye devam edeceğiz dedi.
     Aydın, Adıyamanspor Kulübüne yaptığı ziyaretin ardından, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı.
     Başbakan Erdoğanın çalışma odasında dinleme cihazlarının bulunmasının hatırlatılması üzerine Aydın, Türkiyede taşların yeni yeni yerine oturmaya başladığını ifade etti.
     10 yıl içerisinde AK Partinin karşısına ciddi engeller çıktığını savunan Aydın, şunları kaydetti:
     Geriye baktığımızda yüzde 47 oy almış bir parti kapatılmaya çalışıldı. Mafya, Ergenekon, Balyoz hadisesi ve derin devletin yapılanması AK Parti ile ortaya çıktı. Türkiye demokratikleşiyor. Demokratikleştikçe de normalleşiyor. Bu süreç içerisinde ciddi engellerle karşılaşıldı. Bu ülkenin Başbakanı Ben dinlendim diyorsa geldiğimiz noktayı sizler düşünün.
    
     -Ortam dinlenmesi teknolojik gelişmelerle olabiliyor-
    
     Teknolojinin gelişmesinin mahsur tarafları da olduğunu belirten Aydın, şöyle devam etti:
     Kötüye kullanmak istediğiniz zaman maalesef bu tür çevreler var. Çok ciddi tehlikeler doğurabiliyor. Yasal dinlemelerin dışında ortam dinlemesi teknolojik gelişmelerle birlikte olabiliyor. Ancak, bu tür cezalar da AK Parti iktidarı ile her geçen gün daha da ağırlaşıyor. Başbakanın çalışma ofisinin içerisinde böceğin bulunması, Türkiyede derin yapılanmanın ulaştığı yeri göstermede son derece önemlidir. Biz cesaretle, kararlılıkla bu antidemokratik yapıların üstüne gitmeye devam edeceğiz. Ergenekonla Balyozla ve diğer uzantılarıyla mücadele ediyoruz. Bugün gelinen noktada özellikle darbe yaparak Cumhurbaşkanlığına kadar çıkan insanlar yargılanabiliyorsa sorgulanabiliyorsa darbe planlarına kalkmış olanlara dava açılabiliyorsa bu işin sevindirici boyutudur.
     Bir gazetecinin Derin yapılanma daha bitmedi mi- sorusuna Aydın, derin yapılanmanın ilk günkü gibi olmadığını, konuyla ilgili mücadelede çok ciddi başarılar elde ettiklerini ifade etti.
     Aydın, şunları aktardı:
     Derin yapılanmanın halen uzantıları var. Bunlar su yüzüne çıktı. Bunlar buz dağının görünen yüzü. Halen bitti mi- derseniz, ben şahsen bittiğine kanaat getirmiyorum. Mutlaka bunun daha elek altı kısımları vardır. Artık bu ülkede hükümet gerçek manada hüküm etmeye başladı. Birtakım derin yapılanmaların esareti altında değil. Kararlı bir şekilde, dik durarak bütün bunlarla mücadele etmeye devam edeceğiz. Tamamen bitti mi- derseniz öyle zannediyorum ki halen bu yapılanmalarla ilgili elek altı uzantıları vardır.
    
     -ODTÜdeki olaylar-
    
     Aydın, Göktürk-2 uydusunun uzaya gönderilmesi töreni sırasında ODTÜde yapılan eyleme ilişkin soru üzerine de, üniversitelerin bilim yuvası olması gerektiğine işaret etti.
     Bu tür protestoların önüne geçilmesi için birtakım önlemlerin daha önceden alınması gerektiğini dile getiren Aydın, Türkiye uzaya uydu gönderen ülkelerden biridir. Bunun hazzını bütün millet olarak hepimizin yaşaması gerekir. Neyi kıskanıyorsun, neyi çekemiyorsun- Bu hasetlik neyin nesi- diye konuştu.
    
     Muhabir: Hakan Furkan - Mehmet Fatih Aslan / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber AK Parti Grup Başkanvekili Aydın: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER