AK Parti Hatay Milletvekili Türkoğlu:

AK Parti Hatay Milletvekili Türkoğlu: -İskenderun Körfezinde çelik ile çiçek yan yana üretiliyor


HATAY (A.A) - AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, İskenderun Körfezinde çelik ile çiçeğin yan yana üretildiğini belirtti.
     Türkoğlu, İskenderun Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında, İskenderun Körfezinde hem tarımın hem sanayinin hızla geliştiğini söyledi.
     Körfezde yapılması planlanan onlarca projenin olduğunu ifade eden Türkoğlu, Bizler çevreye son derece duyarlıyız. Bölge hem sanayi hem de tarım alanında Türkiyenin önemli merkezlerinden biri haline geldi. Bölgemiz demir çelik üretimi alanında Türkiyede ilk sıralara yerleşti. Burada üretilen demir çelik ve ürünleri tüm dünyaya pazarlanıyor. Bu sektör ayrıca istihdam kapısı da oldu.
     Yapılması planlanan Gaziantep, Hassa tüneli ile Güneydoğu Anadolu Bölgesinde üretilen ürünler İskenderun Körfezine tünel sayesinde ulaşacak. Burası dünyaya açılan bir pencere olacak. Bunun yanında Türkiyenin en önemli narenciye üretim merkezlerinden biri haline geldik. Türkiyenin en kaliteli portakalı mandalinasını üretir durumdayız. İskenderun Körfezinde çelik ile çiçek yan yana üretiliyor diye konuştu.
     Bölgede yapılan yatırımların çevreye karşı duyarlı olması için çalışmaların yapıldığını belirten Türkoğlu, fabrikaların ilgililer tarafından sürekli kontrol edildiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Ömer Soylu
     Yayıncı: İsmihan Özgüven
<< Önceki Haber AK Parti Hatay Milletvekili Türkoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER