AK Parti İl Başkan Yardımcısı Aydemir:

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Aydemir: -Sayın Başbakanımıza hediye edilen Dadaş elbisesini diken terziye ilişkin iddialar gerçeği yansıtmıyor


ERZURUM (A.A) - AK Parti Erzurum İl Başkan Yardımcısı Abubekir Aydemir, Başbakana hediye edilen Dadaş elbisesini diken terziye ilişkin iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.
     Aydemir, yaptığı yazılı açıklamada, bazı basın-yayın organlarında AK Parti İl Başkanı Murat Kılıçın isminin yer aldığı bazı haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın 29 Haziranda Erzurum Stadyumunda düzenlenen AK Parti 4. Olağan Kongresine katıldığını anımsatan Aydemir, şunları kaydetti:
     Organizasyonla ilgili çalışmalar aylar öncesinden başlatılmıştır. Bu süreçte, Sayın Başbakanımıza takdim edilmek üzere yöresel hadiye hazırlamak için bir çok talep olmuş, bu taleplerden birisi de şehrimizde terzilik yapan Ekrem Dumanaydan gelmiştir. Dumanay, Sayın Başbakanımız için Geleneksel Dadaş Kıyafeti dikmek istediğini, şahsıma iletmiş, bu talebi kabul görmüştür. Kendisi maddi talebinin olmadığını da mütemadiyen ifade etmiştir. Hediyenin hazırlanması boyunca kendisi ile görüşülmüş, herhangi bir sorun yaşanmamıştır.
     Kongreye birkaç gün kala kendisini ziyaret ettiğimiz zaman hediyeyi kendisinin vermek istediğini ifade etmiştir. Ancak programın yoğunluğu ve güvenlik önlemleri nedeniyle bu görüşmenin mümkün olmayacağı kendisine de söylenmiştir. Hediyenin içerisinde Dadaş elbisesinin Ekrem Dumanay tarafından iki ay emek verilerek hazırlandığına dair bilgi notu, Murat Kılıç tarafından Başbakanımıza ulaştırılmıştır.
     Haberlerde yer alan ifadelerin doğru olmadığı ve bunun söz konusu kongreye gölge düşüremeyeceğini ifade eden Aydemir, bu konuda terzi Ekrem Dumanayın yanlış ifadeler kullandığını ifade etti.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber AK Parti İl Başkan Yardımcısı Aydemir: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER