AK Parti İl Başkanı Köse:

AK Parti İl Başkanı Köse: -Sanayi kavşağında sadece AK Parti il binası var. Buraya üst geçit yaparlarsa biz rahatsız olmayız, yapabilirler. Ama mesele iş yapmamak. İş yapmak istemiyor sayın Akaydın


ANTALYA (A.A) - AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, Sanayi kavşağında sadece AK Parti il binası var. Buraya üst geçit yaparlarsa biz rahatsız olmayız, yapabilirler. Ama mesele iş yapmamak. İş yapmak istemiyor sayın Akaydın dedi.
     Mustafa Köse, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, 10 Haziranda Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın katılımıyla saat 14.00da Kepez Hasan Doğan Stadında il kongresinin gerçekleşeceğini söyledi.
     AK Parti olarak salonlara sığmadıklarını belirten Köse, il kongresinin Antalyanın en büyük kongresi olarak tarihe geçeceğini kaydetti.
     Çok güzel bir kongre yapacaklarını dile getiren Köse, Başbakan Antalyaya her geldiğinde toplu açılışlar yapıyor. Başbakanımız yine çok önemli hizmetlerin açılışını gerçekleştirecek. Kamu yatırımları, Valiliğin, İl Özel İdaresinin, Akdeniz Üniversitesinin, Kepez Belediye Başkanlığı ile Döşemealtı Belediyesi tarafından yapılan hizmetlerin açılışı Erdem Bayazıt Kültür Merkezi önünde yapılacak dedi.
    
     -Faturayı hükümete kesmek istiyor-
    
     Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydının Gazi Bulvarına alt geçit veya üst geçit yapmak istediğini dile getiren Köse, Biz de bu projeye destek verdik. Ancak sayın Akaydın baktı ki pabuç pahalı, Karayolunun yapacağı üst geçitler, binaların beşinci katına kadar yükseliyor, ben bu işiten vazgeçtim dedi. Bulvarda alt geçit de yapılabilirdi. Ama teknik olarak yağmur suyu drenaj kanalı dikkate alındığında üst geçidin yapılması gerekiyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, belediye başkanı olduğu tarihten bu yana yaptığını yaparak, bu işi sonuçlandırmadı diye konuştu.
     İller Bankası kavşağında üst geçidin yüksekliğinin 6 metre ve 2 kat yükseklikte olduğunu anlatan Köse, Sanayi kavşağında sadece AK Parti il binası var. Buraya üst geçit yaparlarsa biz rahatsız olmayız, yapabilirler. Ama mesele iş yapmamak. İş yapmak istemiyor sayın Akaydın. Faturayı hükümete kesmek istiyor. Seçimlerde insanlarımız Akaydının vaatlerine inanarak oy verdiler. Bu bir daha tutmaz diye konuştu.
     Büyükşehir Belediyesinde Menderes Türel döneminde Antkart ile ilgili ihale yapıldığını ve ulaşım koordinasyonunun bir firmaya verildiğini belirten Köse, Bizden sonra Akaydın ihaleyi iptal etti. Kapalı kapılar ardında ulaşımla ilgili ihale yapıldı. 21 günlük bir firma olan A-Kente Antalyanın bütün ulaşımı teslim edildi. Bir gazetedeki iddiaya göre Sayıştayın Büyükşehir Belediyesi ilgili hazırladığı raporda, iki ihale arasında yıllık 2 milyon 540 bin lira gelir kaybı var. Buradan 1 milyon 259 bin lira belediyenin alması gereken pay nerede- Kamu zararı oluşmuş dedi.
     Akaydının 100. Yıl Projesini iptal ettirdiğini, bu nedenle Antalyanın kaçırdığı fırsatları sayamadığını ifade eden Köse, açılan dava sonucunda Büyükşehir Belediyesinin mahkeme kararı ile projedeki imar planını değiştirdiğini, söyledi.
     İhaleyi alan yüklenici firmanın mahkemeden tespit yaptırdığını, buna göre firmanın uğradığı zararın 295 milyon lira olduğunu ileri süren Köse, Böyle bir sorumsuzluk var mı- Yanında hiç mi hukuk danışmanın yok. Her meseleyi dert etmişler, bir tek dertleri yok, o da Antalyaya hizmet etmek diye konuştu.
     CHP Milletvekili Yıldıray Sapanın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Antalyanın sınırının değiştirildiğini iddia ettiğini kaydeden Köse, bu iddiaların doğru olmadığını kaydetti.
     Bir partinin il başkanının Valiliğin İbradı ve Aksekide yaptığı toplantılara kendilerinin katılmasını eleştirdiğini belirten Köse, Bu toplantılarda MHP, CHP, Saadet Partisinden ilçe başkanları da yer aldı. Valilik bizi davet etmedi. Ama biz Antalyada ne tür toplantılar yapıldığını takip ediyoruz. Çekinmeden Aksekiye de İbradıya da gidiyoruz. Siz de gelseydiniz. Toplantı herkese açıktı diye konuştu.
    
     Muhabir: Okan Özer
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber AK Parti İl Başkanı Köse: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER