AK Parti İl Başkanı Köse:

AK Parti İl Başkanı Köse: -Biz parti olarak vatandaşın hayrına olacak bir uygulamayı oy kaygısıyla duramayız


ANTALYA (A.A) - AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, Kumlucada sivil toplum örgütü temsilcilerini ziyaret ederek sorunlarını dinledi, yeni çıkacak Büyükşehir Belediyesi Yasasını anlattı.
     AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse ve yönetim kurulu üyeleri, Esnaf ve Sanatkar Odası Başkanlığını ziyaret ederek, Başkan Atacan Ertürk ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü. Kumluca Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifini de ziyaret eden Köse, Kooperatif Başkanı Hakkı Salurdan sorunları dinledi. Salur, esnafa kredi verirken kefil bulmakta zorlandıklarını anlattı.
     10 yıl önce kooperatiflerin esnafa yıllık yüzde 37 faiz oranı ve yüzde 17 kesintiyle kredi kullandırdıklarını, bugün ise yıllık faiz oranının yüzde 6, kesinti oranının yüzde 10 olduğunu ifade eden Salur, Kooperatif olarak gerçekten bu hükümet döneminde parasal yönden herhangi bir sıkıntımız yok. Sadece kefil olmada, eşlerin rızası olması şartı esnafımızı zorluyor. Başka bir sıkıntımız yok dedi.
     Mustafa Köse de yeni Türk Ticaret Kanununun bu tür borçlanmalarda ailelerin bölünmesini önlemek amacıyla eşlerin de rızasının alınmasını şart koştuğunu, bunun hem krediyi kullanacak kişiler hem de krediyi verenler açısından ileriye yönelik olumlu bir uygulama olduğunu belirtti.
     Köse daha sonra Kumluca Muhtarlar Derneği Başkanlığını ziyaret etti. Ziyarette konuşan Yazır Köyü Muhtarı ve Kumluca Muhtarlar Derneği Başkanı Halil Karataş, yeni çıkacak Büyükşehirler Yasası konusunda muhtarların bilgi sahibi olmadıklarını vurguladı. Karataş, Zaten köylerimize hizmet götürmekte sıkıntımız varken, bir de Büyükşehir Belediyesi Yasasının nasıl olacağını bilmemek, bizleri düşündürüyor dedi.
     İl Başkanı Mustafa Köse, hükümetin yasa ile yerinden yönetim uygulamasını getirmeye çalıştığını, bu sayede bugün karşılaşılan bir çok sıkıntının daha hızlı ve daha az maliyetle çözüme kavuşacağını anlattı. Yasa konusunda muhalefetin halkın yanlış bilgilendirdiğini savunan Köse, Hizmette sıkıntı yaşanır, eyalet sistemi, başkanlık sistemini getiriyorlar gibi iddiaların gerçeği yansıtmadığını kaydetti.
     Köse, şöyle konuştu:
     Maalesef muhalefet AK Parti iktidarı olarak biz ne yapmaya çalıştıysak yanlış anlatıyor. Size soruyorum, kim vatandaşın aleyhine bir işe evet diyebilir- Büyükşehir Yasası ile sadece Antalyada şu anki mevcut duruma göre iki kat daha fazla ödenek, iki kat daha fazla hizmet gelecek. Bundan dolayıdır ki vatandaşımıza daha fazla hizmet götürecek, Türkiyenin kalkınmasına katkı sağlayacak bir işe kendimizin oy kaygısını engel olamayız. Yani biz parti olarak vatandaşın hayrına olacak bir uygulamayı oy kaygısıyla duramayız.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber AK Parti İl Başkanı Köse: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER