AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları

AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Danışma Meclisi -Kültür ve Turizm Bakanı Günay: İzmir gibi bir dünya kentini bütün becerileri bir şey yaptırmamaya odaklanmış olan bu yerel yönetimlere teslim edemeyiz Yüzü geleceğe dönük bi


İZMİR (A.A) - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, önümüzdeki yerel seçimlerde İzmirde yerel yönetimin değişmesi gerektiğini ifade ederek, İzmir gibi bir dünya kentini bütün becerileri bir şey yaptırmamaya odaklanmış olan bu yerel yönetimlere teslim edemeyiz dedi.
     Günay, AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Danışma Meclisi toplantısına katıldı.
     Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırımın da katıldığı toplantıda konuşan Günay, 2014 yılında yapılacak yerel seçimlere dikkati çekti.
     Günay, önemli bir eşikte olduklarını, Türkiyenin doğusunda, batısında, kuzeyinde, güneyinde çok büyük başarılar elde eden görülmedik bir siyasi hareket olduklarını belirterek, Türkiyeyi her yönüyle daha ileriye götürüyoruz da Antalyayı, Muğlayı, İzmiri, Çanakkaleyi, Aydını, Balıkesiri yönetemeyecek bir siyasi hareket miyiz - diye konuştu.
     AK Partinin İzmirde yerel seçimi kazanmak durumunda olduğunu söyleyen Günay, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Türkiyede siyasetin iflas ettiği bir dönemde, siyasetin çatışmacı zihniyetinin bütün toplum tarafından yerle bir edildiği bir dönemde ortaya çıkmış ve üç genel seçimi kazanmış bir hareketiz. Bizim bu yeni dönemde daha özenli bir biçimde örgütlenmemizi, söylemimizi, seçim stratejimizi gözden geçirmemiz gerekiyor.
     Önümüzde çok önemli 2014 var. AK Parti bu seçimde İzmiri kazanmazsa bunu kime nasıl anlatacak- Yüzü geleceğe dönük bir hareket, okuma yazma oranının düşük olduğu yerlerde en fazla oy almayı kendisine yakıştırmaz. Biz Türkiyenin doğusunu yönetiyorsak ortasını, kuzeyini, koca İstanbulu, Ankarayı yönetiyorsak İzmiri de Aydını, Balıkesiri de yönetebiliriz. Bugün olduğundan çok daha güzel yönetebiliriz. Şimdi hedefimiz budur. İzmir gibi bir dünya kentini bütün becerileri bir şey yaptırmamaya odaklanmış olan bu yerel yönetimlere teslim edemeyiz. Onlara bu şehri teslim etmek İzmir halkına karşı, tarihe karşı saygısızlıktır.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu / Tolga Albay
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER