AK Parti Kayseri Danışma Meclisi Toplantısı

AK Parti Kayseri Danışma Meclisi Toplantısı -Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz: -(PKK) Bu örgüte destek veren ülkeler, bu sorunun Türkiye açısından çözülmeyip sürüncemede kalmasını istemektedir -Muhalefet, sorunun çözümü yönünde


KAYSERİ (A.A) - Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, çözüm süreciyle ilgili olarak, (PKK) Bu örgüte destek veren ülkeler, bu sorunun Türkiye açısından çözülmeyip sürüncemede kalmasını istemektedir dedi.
     Yılmaz, AK Parti Kayseri Danışma Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, terör sorununa ilişkin söylenmedik hiçbir şey kalmadığını, konu ile ilgili yüzlerce rapor, kitap ve makale yazıldığını, binlerce toplantı, panel düzenlendiğini, televizyon programlarında tartışıldığını söyledi.
     Terör örgütünün uluslararası bağlantıları, yandaşları, destekçileri bulunduğunu belirten Yılmaz, Terör örgütüne ülke içinde destek veren siyasi yapılar da mevcut. Hem siyasi partisi var, işte bu açlık grevlerinde görüldü. Bütün televizyonlar, gazeteler adeta onların sözcülüğünü yaptı. O yüzden terör örgütünün yurt içinde de destekçileri var diye konuştu.
    
     -Mücadeleler sorunun çözümüne yetmedi-
    
     Türkiyede terör sorununun çözümü için verilen mücadelelerin yeterli olmadığını anlatan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Bu örgüte destek veren ülkeler, bu sorunun Türkiye açısından çözülmeyip sürüncemede kalmasını istemektedir. Dolayısıyla bu sorunun sürüp gitmesini isteyenlere karşı, sorunu bir an önce çözmemiz lazım. Bugüne kadar gerek yasal gerekse hukuk dışı yöntemler de kullanıldı, doğru mu- Dağda köyler boşaltıldı, babanın yanında evladı öldürüldü. Birçokları yerinden, yurdundan edildi. Gerek hukuk yoluyla verilen mücadele gerekse hukuk dışı verilen mücadele sorunun çözümüne yetmedi. Elimizde böyle bir sorun var.
    
     -Muhalefet çözüm önerisi getirmedi-
    
     Sorunun çözümünde muhalefet partilerinin olaya siyasal değil, ideolojik yaklaştığını ifade eden Yılmaz, şunları söyledi:
     Muhalefet sorunun çözümü yönünde herhangi bir çözüm önerisi getirmemiştir. Söyle bakayım, sen ne yapacaksın- diyorlar. Sen AK Partiyi takip et, bu yol doğru yoldur. İnşallah ne yapacağımızı göreceksiniz. Muhalefet olaya siyasal değil, ideolojik bir bakış açısı ile yaklaşmaktadır. Hiçbir konuyu kendi siyasi çıkarının üstünde görememekte. İşlerin daha iyiye gideceğini düşünenler var. Eğer bu iş iyi giderse Türkiyeye barış, esenlik gelirse AK Partiyi de bir daha iktidardan almak mümkün olmaz diyor.
     Dolayısıyla daha iyiye gidilmesi için çalışılmıyor. Doğru, iyi gideni nasıl bozarız, engelleriz diye çalışıyorlar. Adeta bu ülke batarsa batsın, yeter ki bizim sevmediklerimiz zarar görsün. Başbakanımız da söyledi, dışarıdan bir ülke gelse AK Partiden sizi kurtaracağız dese, o dış ülkenin ordusunun yanında bu ülkede savaşa katılırlar. Bu kadar somut... Kaptana kızdık, hadi gemiyi batıralım diyenler var. Bunlardan bu ülkeye fayda gelmez.
     Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Van depreminin ülkenin doğusu ile batısının tek millet olduğununu ispatladığını vurgulayarak, Deprem Vanda oldu, Türkiyenin tamamında hissedildi. Bu kadar kavgaya, kışkırtmaya rağmen bu milletin özü, sözü, inancı sağlam, doğru yolu var. Halkımız feraset, sağduyu sahibidir. Haktan ayrılmaz. Kişiler yanılsa da toplum yanılmıyor. Halkımızın terazisinde dirhem şaşmaz. Bu sürece desteği de tamdır diye konuştu.
    
     Muhabir: Musa Özyürek / Mustafa Yıldız
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber AK Parti Kayseri Danışma Meclisi Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER