AK Parti Kayseri İl Teşkilatı Eğitim

AK Parti Kayseri İl Teşkilatı Eğitim Kampı Nevşehirde yapıldı


KAYSERİ (A.A) - AK Parti Kayseri İl Teşkilatı Eğitim Kampı, Nevşehirin Kozaklı ilçesinde gerçekleştirildi.
     İl başkanı Ömer Dengiz, Termalya Oteldeki toplantıda, TBMMnin açılmasıyla birlikte yerel seçimlerin 27 Ekim 2013 tarihine alınacağını belirterek, Ülkemiz ve partimiz için büyük önem taşıyan seçimlerin startını bu eğitim programıyla birlikte vermiş oluyoruz. Bugüne kadar girdiği bütün seçimlerde birinci parti olan AK Parti-nin, bu seçimde de aynı başarıyı elde etmesi için elimizden gelen bütün gayreti sarf edeceğiz. Yerel seçimler hem Cumhurbaşkanlığı seçimi hem de genel seçimleri etkileyecektir diye konuştu.
     Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız ise yapılan anketlerde AK Parti-nin hem Türkiye genelinde hem de Kayseri-de oylarını muhafaza ettiğini, seçimlerde yapılacak çalışmalarla birlikte bu rakamın daha da yükseleceğine inandığını ifade etti.
     AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer de, sağlıkta dönüşüm çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.
     Tamer, sağlıkta dönüşümün; hastanelerin tek çatı altında birleştirilmesi ile başlayıp, genel sağlık sigortasının yürürlüğe girmesi ile devam ettiğini dile getirerek, şunları söyledi:
     Artık her vatandaşımız, sadece kimlik numarası ile istediği hastanede, en üst düzeyde sağlık hizmeti alabiliyor. Sağlıkta elde edilen başarı Dünya Sağlık Örgütü-nün de dikkatini çekti ve Türkiye-yi diğer dünya ülkelerine örnek gösteriyor. Türkiye-nin her tarafında helikopter ve uçak ambulanslar hizmet veriyor. Yoğun bakım ünitesi olan, uçak ambulansın yanı sıra, paletli ve deniz ambulansları 24 saat halkımıza sağlık hizmeti vermektedir. Sağlıkta memnuniyet oranı yüzde 39-dan yüzde 73-e çıktı. AK Parti döneminde uzman hekim ve sağlık personeli sayısı birkaç kaç arttı.
     Tamer, sağlık alanında Kayseri-ye 2003 yılından bu yana 125 milyon lira tutarında yatırım yapıldığını bildirerek, Kayseri, verilen kaliteli sağlık hizmeti nedeniyle, sağlık turizminde önemli bir noktaya gelmeye başlamıştır dedi.
     Milletvekili Ahmet Öksüzkaya da, 4+4+4 eğitim sisteminin bazı kesimler tarafından eleştirildiğini, ancak buradaki asıl amacın, çocukların dini eğitim almasının engellenmek istenmesi olduğunu kaydetti.
     Yapılan düzenlemeler sonucu imam hatiplerin talep patlaması yaşadığını hatırlatan Öksüzkaya, dershanelerin kaldırılması ile ilgili düzenlemeye de değinerek, Elbette buradaki eğitimciler, personel ve araç gereç atıl kalmayacak, mağdur edilmeyecek dedi.
     ABD ve AB ülkeleri için 2013 yılında ciddi bir ekonomik kriz beklentisi olduğunu söyleyen Öksüzkaya, şöyle devam etti:
     Bu krizden etkilenmemek için şimdiden birçok tedbir aldık. Bu noktada en büyük dezavantajımız bireysel tasarruflarımızın az oluşu. Önceki yıllara baktığımızda büyüme rakamları çok yüksek oranda gerçekleşti. Büyümenin de kontrollü olması ve cari açığın kontrol altına alınması için aldığımız tedbirler etkisini göstermeye başladı. İnşallah, Türk ekonomisi geçmişte olduğu gibi olası yeni ekonomik krizlerden de etkilenmeyecektir.
    
     -250 yıllık tarihimizde bir ilk
    
     TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu bünyesindeki 28 Şubat Alt Komisyonunun Başkanı AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel ise, Türk demokrasisinin gelişim tarihiyle ilgili bilgiler verdi.
     Darbelerin Osmanlı Devleti-nin son dönemlerinden itibaren Türk halkının başına bela olduğunu anlatan Karayel, Bizim yaşımızda olanlar 4 fiili darbe, 3 tane de darbe girişimi gördü. Türk demokrasisinin kesintiye uğraması ve milletin her alanda geriye gidişi bakımından, dünyada bunun bir başka örneği yoktur dedi.
     Karayel, şöyle konuştu:
     Darbelerin hepsinin gerekçeleri aynı. Siviller ülkeyi iyi idare edemiyor, irtica hortluyor, ülkede karışıklık var gibi gerekçeler sıralanıyor. Önceki gün karara bağlanan Balyoz Davası ile 250 yıllık tarihimizde ilk defa darbeciler yargı karşısına çıkarılmış ve mahkum olmuşlardır. Bu demokrasi tarihi açısından dönemeçtir. 12 Eylül-deki halk oylaması ile bu süreç başlatılmıştır. Bundan sonra kimse bir daha darbeye teşebbüs etmeye dahi cesaret edemeyecektir. Darbelerin hepsinin altında ekonomik rant yatmaktadır. Ülkenin birikmiş kaynaklarını alıp bir yerlere peşkeş çekmişler, hisselerine de düşeni alıp kenara çekilmiştir. Milletin, ülkenin durumu kimsenin umurunda olmamış.
     28 Şubat kararlarının tamamına yakınının, Türk milletinin yaşayışını değiştirmeye yönelik olduğunu, bu kararların adım adım hayata geçirilmek istendiğini vurgulayan Karayel, 28 Şubat-ta 25 banka fona devredildi. Bu bankaların milletimize yükü 36 milyar dolar. Bu dönemde emekli askerlerin, bankaların üst yönetiminde olması dikkat çekicidir. Birileri milleti göz göre göre soymuş diye konuştu.
     Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise, Osmanlı-nın son dönemlerinden itibaren yönetimin, milletin değerlerine karşı olan güçlerin eline geçtiğini, halkın Adnan Menderes, Turgut Özal ve Recep Tayyip Erdoğan-la birlikte rahatladığını belirtti.
     AK Parti iktidarıyla birlikte ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasal birçok reform hayata geçirilmiştir. Daha da önemlisi derin güçlerin tasfiye edildiği bir sürece girdik diyen Özhaseki, şöyle devam etti:
     AK Parti hükümetinin, diğer sağ iktidarlardan farkı, hem iktidar olması hem muktedir olmasıdır. Şimdi Meclis iradesinin üzerinde başka bir güç yok. Hiç birimizin unutmaması gerekir ki, iktidarda kalmak için devamlı doğru hizmetler yapmak gerekir. İktidar şımarıklığına düşmeden, mütevazi yaşam tarzımızla millete hizmet etmeye devam etmeliyiz.
     AK Parti milletvekilleri, il yönetim kurulu üyeleri ve aileleri akşam da şehitler için düzenlenen Kuran tilaveti ve dua programına katıldı.
    
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber AK Parti Kayseri İl Teşkilatı Eğitim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER