AK Parti Kırıkkale Kadın Kolları Başkanı

AK Parti Kırıkkale Kadın Kolları Başkanı İgde: -Ülkemizde kadına ,yerel yönetimlerde, parlamentoda üniversitelerimizde, pek çok iş sahasında fırsat verildiğinde büyük başarılara imza atılabileceğinin örneklerini yaşadık ve yaşamaya


KIRIKKALE (A.A) - AK Parti Kadın Kolları Başkanı Hülya İgde, Türkiyede kadına, yerel yönetimlerde,parlamentoda, üniversitelerde, pek çok iş sahasında fırsat verildiğinde büyük başarılara imza atılabileceğinin örneklerini yaşadıklarını ve yaşamaya devam ettiklerini bildirdi.
     İgde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, dünya tarihinde güne haftaya ismini veren her gelişme gibi Dünya Kadınlar gününün de yaşanmış acı bir tecrübenin sonucu ortaya çıktığını belirterek, 8 Mart 1857 tarihinde ABDnin New York kentinde bir tekstil fabrikasında 40 bin dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları istemiyle greve başlamış,polisin işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda çoğu kadın 129 işçinin can verdiğini anımsattı.
     Türkiyede 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün ilk kez 1921 yılında, Emekçi Kadınlar Günü olarak kutlanmaya başlandığını ifade eden İgde, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
     12 Eylül 1980 askeri darbesinden sonra dört yıl süreyle herhangi bir kutlama yapılmamış, 1984ten itibaren her yıl çeşitli kadın örgütleri tarafından Dünya Kadınlar Günü kutlanmaya devam edilmiştir. Dünya Kadınlar Gününü kutlamanın en güzel örneklerini Cumhuriyetin ilanından sonra seçme ve seçilme hakkının verilmesi ile başlanmış ve son yıllarda ivmesi artarak devam etmiştir. Ülkemizde kadına, yerel yönetimlerde, parlamentoda, üniversitelerimizde, pek çok iş sahasında fırsat verildiğinde büyük başarılara imza atılabileceğinin örneklerini yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz. Fırsat eşitliğini sağlamak adına pozitif ayrımcılık kadınlarımızı pek çok alanda daha da cesaretlendirmiştir. Erkek egemen bir dünyada yaşanılması nedeniyle Türkiyede AK Parti hükümeti döneminde kadınlarımızın istihdamı, kişisel gelişimlerini sağlaması, şiddete maruz kalmaması için bir çok çalışma yürütülmüş ve büyük oranda başarıya ulaşmıştır. Kadın ve erkek olarak cinsiyet ayrımına gitmeden insan temel hak ve özgürlüklerini baz alarak hareket etmek toplumumuzun daha sağlıklı nesiller yetiştirmesi için önemlidir.
    
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber AK Parti Kırıkkale Kadın Kolları Başkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER