Ak Parti Konya Milletvekilleri Akış ve

Ak Parti Konya Milletvekilleri Akış ve Baloğlunun Mevlit Kandili mesajı


KONYA (A.A) - AK Parti Konya milletvekilleri Mustafa Akış ve Mustafa Baloğlu, Mevlit Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Akış, mesajında, Hz. Muhammedin örnek bir şahsiyet olduğunu belirtti.
     Hz Muhammedin dünyayı şereflendirmesinin 1442. yıl dönümü olan Mevlit Kandilinin tüm insanlığa rahmet ve huzur getirmesini dileyen Akış, şunları kaydetti:
     Peygamberimiz bizlere insanlığın değerini öğretmektedir. Maddi ve manevi kıtlıklarla boğuşan günümüz insanı da ancak Onun hayati ilkelerine sarılarak kurtulabilir. Peygamberimizin çocuklara karşı merhameti, kadınlara karşı sevgiyi, fakirlere ilgi göstermeyi, dürüstlüğü, sabrı ve güzel muameleyi yaşayarak hayatı öğreten bir öğretmendir. Bu mübarek günlerin, bütün insanlığa rahmet ve barış getirmesini, böyle günlerle sevgili Peygamberimizi daha iyi tanımaya vesile olmasını temenni ediyorum.
    
     Baloğlunun mesajı
    
     Baloğlu da mesajında, insanlığın kurtuluşu için gönderilen son ve en büyük peygamber Hz. Muhammedin doğduğu mübarek geceye Mevlit Kandili denildiğini ifade etti.
     Mevlit Kandilinde, Müslümanlar arasında yüzyıllardan beri Hz. Muhammedin doğumu, üstünlüğü ve mucizelerinin anlatıldığını hatırlatan Baloğlu, şunları kaydetti:
     Aziz Türk milletinin, peygamberimiz Hz. Muhammede olan derin sevgi ve bağlılığının ifadesi olarak bu mübarek gecede mevlitler okunmakta, onun mübarek ruhuna salat ve selamlar dile getirilmektedir. Mevlit Kandili, ahlak ve fazilet dolu bir hayat yaşamayı öğrenmek ve sevgili peygamberimizi kendimize örnek almak için bir fırsattır. İnsanların en hayırlısı olan Hz Peygamberimizi andığımız, ona yeniden biatimizi ve bağlılığımızı tazelediğimiz bu mübarek gecenin ülkemize ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini diliyor, Mevlit Kandilinizi gönülden kutluyorum.
    
     Muhabir: Sayed Khodaberdi Sadat
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Ak Parti Konya Milletvekilleri Akış ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER