AK Parti Kütahya İl Başkanı Saraçoğlu:

AK Parti Kütahya İl Başkanı Saraçoğlu: Kütahyada YHT hattının inşasına bir yıl içinde başlanacak


KÜTAHYA (A.A) - AK Parti Kütahya İl Başkanı Kamil Saraçoğlu, Kütahyada, Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının yapımına bir yıl içinde başlanacağını bildirdi.
     Radyo Enerjide, yapımcı ve sunucu Hakan Gedik Demirtaşın Bir Konu Bir Konuk programına konuk olan Saraçoğlu, yaklaşık 1,5 saat süren programda dinleyicilerin sorularını yanıtladı.
     Saraçoğlu, hastanelerde doktor ve hasta bakıcıların ilgisizliği ve muayeneye geç başlanması iddialarına ilişkin, Artık hastanelerimizde performans dönemi başladı. Kamu hastanelerimiz performanslarına göre değerlendirilecek. Doktor, hemşire ve hasta bakıcıların performansları ne kadar iyi olursa onlar hastanede kalır. Performansları düşerse buradan ayrılır dedi.
     Kütahyaya neden büyük yatırımlar gelmiyor- sorusuna da cevap veren Saraçoğlu, şöyle konuştu:
     Artık Kütahya, Türkiyede otomotiv ve tekstil işinde hatırı sayılır bir memleket oldu ve adını duyurdu. Bize düşen görev, Organize Sanayi Bölgelerimize yatırımcıları çağırmak olacak. 1inci Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) doluluk oranı yüzde 95e ulaştı. 2nci Organize Sanayi Bölgesinde parselleri genişlettik ve daha büyük yatırımcıları buraya davet ettik. Hatta birkaçıyla görüşmelerimiz sürüyor. İlerleyen günlerde müjdesini vereceğiz. Sadece dışarıdan yatırımcı çağırmamız yetmez. Kütahyalı iş adamlarının birleşerek 2nci Organize Sanayi Bölgesinde yatırımlar yapmasını bekliyoruz.
    
     -Kütahya ile havalimanı arasında raylı sistem kurulacak-
    
     YHTnin, Kütahya için olmazsa olmaz konulardan biri olduğuna dikkati çeken Saraçoğlu, şunları kaydetti:
     Mutlaka Kütahya bu hizmetten yararlanacak. Hemşehrilerim rahat olsun. Kütahyada YHT hattının inşasına bir yıl içinde başlanacak. YHT müjdesinin yanında havayolumuzla ilgili bir müjde daha vermek istiyorum. Zafer Havalimanı ile Kütahya arasına raylı sistemle ulaşım ağı kısa bir süre içinde kurulacak. Aynı şekilde Afyonkarahisar ile havalimanı arasında da bu sistem olacak. Bu projeyi Afyonkarahisar ile beraber yapacağız. Havalimanı bizim için çok önemli. Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak bölgesinden 2 milyona yakın insan yararlanacak. Türk Hava Yolları (THY) şu anda haftada 4 sefer yapıyor. THY yetkilileriyle görüşmekteyiz. Uçuşların yüzde 85 doluluk oranıyla yapıldığını ve bu oranın çok iyi olduğu söylediler. İlerleyen aylarda Pegasus Hava Yolları da uçuşlara başlayacak. Amacımız, hac ve umre uçuşlarını da Zafer Havalimanından yaptırmak.
     Cumhurbaşkanı Abdullah Gülü Kütahyaya davet ettiklerini anlatan Saraçoğlu, Gülün bu daveti olumlu karşıladığını, en kısa sürede Kütahyayı ziyaret etmek istediği belirttiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber AK Parti Kütahya İl Başkanı Saraçoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER