AK Parti Kütahya Milletvekili Kavuncu, Domaniçte

AK Parti Kütahya Milletvekili Kavuncu, Domaniçte -Kavuncu: Hayme Ana, Mızık Çamı, Ebe Çamlığı, güreş ve diğer festivallerle Domaniçte tarihi en iyi şekilde yaşatmalıyız


KÜTAHYA (A.A) - AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Hayme Ana, Mızık Çamı, Ebe Çamlığı, güreş ve diğer festivallerle Domaniçte tarihin en iyi şekilde yaşatılması gerektiğini bildirdi.
     Domaniç ilçesini ziyaret eden Kavuncu, İlçe Orman İşletmesinde Domaniç Kaymakamı Mehmet Boztepe, Belediye Başkanı Yakup Yardımcı, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Domaniç Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ali Fuat Arıcı, İl Genel Meclisi üyeleri Kani Türk ve Hüsamettin Doğan, İlçe Orman İşletme Müdürü İhsan Gönül, Domaniç İlçe Hastanesi Başhekimi Dr. Ceyla Boztepe, Çukurca belde Belediye Başkanı İlyas Tosun ve daire amirleriyle düzenlenen toplantıya katıldı.
     Kavuncu, toplantıda, Tavşanlı-Domaniç karayolunun yapımı için ihalenin tamamlandığını ve bitim süresi 760 gün olan iş için bir ay içinde şantiye kurulacağını söyledi.
     Bu yolun tamamlanmasıyla Domaniç-Kütahya arasının bir saatten daha kısa bir süreye düşeceği, ayrıca burasının Simav ve Emetten gelen ve Güney Marmaraya uzanan bir geçiş yolu haline geleceği bilgisini veren Kavuncu, şöyle devam etti:
     Domaniç için açık cezaevi, yatırım planına alındı. İmarlı Hazine arazisi sorunumuz var. Hızlı bir şekilde mera vasfında olan 50 dönüm arazinin dönüşü, İl Özel İdaresi kanalıyla sağlandı. Şimdi ek ödenek tahsisi için uğraşacağız. Bu yıl Domaniçe diyaliz merkezi kazandıracağız. Hastaneye ek ünite yapacağız. Hastanemizde iyi bir doktor kadromuz var ancak fiziksel koşullar istediğimiz özelliklerde değil. Domaniçte yataklı birimlere de ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Bunun için İl Sağlık Müdürlüğümüzden bir çalışma yapmalarını istedim. 500 bin lira değerindeki çim sahamız bu yaza hazır olacak. İl Özel İdaresinden 150 bin lira ek ödenek alarak soyunma odalarını da yaptırmak istiyoruz. Domaniç Meslek Yüksekokulunda 5 bölümde 388 öğrencimiz var. İki bölüm daha açılmıştı ancak öğretim elemanı kadrosu eksikliği nedeniyle öğrenci alınamadığını öğrendim. Rektörümüzle konuşacağım ve en yakın zamanda okulumuza kadro tahsisinde bulunulmasını talep edeceğim. 1,5 milyon lira değerindeki ortaöğrenim yurdumuz hızla tamamlandı. Tefrişatın tamamlanması için Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileriyle görüşerek yeni eğitim öğretim yılına açılmasını sağlayacağız. Anadolu Öğretmen Lisesi için de bina ihtiyacımız var. Bu konuyla ilgili de görüşmeler yapacağım. Çukurca ve Çamlıca göletlerimizin proje ihalelerin bu yıl yapılması için girişimde bulundum.
    
     -Burası turların uğrak ve konaklama noktası olmalı-
    
     Kavuncu, Domaniçin sahip olduğu doğal güzelliklerle Türkiyenin Cennet köşelerinde biri olduğuna dikkati çekti.
     İlçenin, sadece yoldan geçen insanların gözleme ayran aldığı, belki bir öğle yemeği yediği bir yer olmaması gerektiğini anlatan Kavuncu, şöyle konuştu:
     Burası turların uğrak ve konaklama noktası olmalı. Hayme Ana, Mızık Çamı, Ebe Çamlığı, güreş ve diğer festivallerle Domaniçte tarihi en iyi şekilde yaşatmalıyız. Misafirleri mutlaka konaklatmalıyız. Doğal köy kahvaltısı, et ve balık ürünleriyle daha zengin yemek menüleri, yöresel gıda ürünleri, Yörük kültürünü yansıtacak hediyelik eşyalar satılacak imkanlar oluşturmalıyız. Bunun adı da yayla turizmidir. Belki bungalov tarzı orman evleri, sosyal amaçlı tesisler, yürüyüş ve spor alanları, piknik alanları ve gençlik kampları ile hem yöre insanımıza katkı sağlayacak hem de ilçemizin gelişimi için önemli olacak projeler için hep beraber çalışalım. En önemli sorun bu kapsamda bir proje için Hazine arazisi yok ve orman mevzuatı çok katı. Buna rağmen ne yapılabileceğini değerlendirmemiz gerekir.
    
     Muhabir: Selma Kocabaş / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber AK Parti Kütahya Milletvekili Kavuncu, Domaniçte Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER