AK Parti Kütahya Milletvekili Kavuncu:

AK Parti Kütahya Milletvekili Kavuncu: -Birilerinin söylediği ve yazdığı gibi bor madeni kesinlikle özelleştirilmeyecektir


KÜTAHYA (A.A) - AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Emet ve Hisarcık ilçelerindeki bor madeni tesislerinin kesinlikle özelleştirilmeyeceğini bildirdi.
     Kavuncu, Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğüne bağlı Emet Bor İşletmesi Sosyal Tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, Kütahyanın 2011, 2012 ve 2013 yıllarına ait devlet bütçelerinden önemli paylar aldığını söyledi.
     Kütahyanın hızla büyümek zorunda olduğunu ve mega kent haline gelmesi gerektiğini belirten Kavuncu, şöyle konuştu:
     İlimizin yol sorunları büyük ölçüde AK Parti hükümetleri döneminde giderilmiştir. Emet-Tavşanlı karayolumuzda yüklenici firmadan kaynaklanan sorunlar nedeniyle aksama olmuştur. Bu sorunların çözülmesi ve kısa sürede çalışmalara yeniden başlanması konusunda ilgili kurumlarca firma yöneticilerine uyarılarda bulunulmuştur. Emet-Çavdarhisar-Altıntaş karayolumuzda da çalışmalar hızla devam etmektedir. Emet, gerek il merkezi gerekse diğer ilçelerle sağlıklı ulaşıma en kısa sürede kavuşacaktır. İlimizde ise Yüksek Hızlı Tren (YHT) ve raylı sistem konusunda projelerimiz uygulanacaktır. İstanbul-Antalya YHT Hattı, Alayunttan geçecektir.
    
     -Termal turizmin il genelinde yaygınlaştırılması-
    
     Kavuncu, Emet ve Hisarcık ilçelerinin, zengin bor madeni rezervine sahip olduğunu hatırlatarak, buralarda bor madeni konusunda devlet yatırımlarının sürdüğünü anlattı.
     Borik asit fabrikasına 3üncü ünite ile sülfürik asit fabrikası yapımına kısa sürede başlanacağı ve böylece Emetin, dünyada bor madeni bakımından önemli bir merkez haline geleceği bilgisini veren Kavuncu, şunları kaydetti:
     Birilerinin söylediği ve yazdığı gibi bor madeni kesinlikle özelleştirilmeyecektir. Emet başta olmak üzere ilimizdeki tüm termal suların değerlendirilmesi için projelerimiz var. Bunları da uygulamaya başlayacağız. Termal turizmin yanında Çavdarhisar ilçesindeki Aizanoi Antik Kenti ile bölgedeki dağ ve doğa turizmini birleştirerek, geniş bir halkada turizmi tüm Kütahya geneline planlı ve programlı olarak yaymak istiyoruz.
     Kavuncu, Emet Devlet Hastanesindeki doktor ihtiyacı konusunda gerekli girişimlerde bulunacağını ve ilçede 60 yataklı hastane binası yapımı için projenin hızla ilerlediğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Abdülkadir Ekmekçioğlu / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber AK Parti Kütahya Milletvekili Kavuncu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER