AK Parti Malatya Milletvekili Özden

AK Parti Malatya Milletvekili Özden DSİ 9. Bölge Müdürü Yiğitsoya ziyaret


MALATYA (A.A) - AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, göreve yeni başlayan DSİ 9. Bölge Müdürü Ömer Faruk Yiğitsoya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
     Elazığ DSİ 9. Bölge Müdürlüğünde gerçekleştirilen ziyarette konuşan Öz, bin günde bin gölet projesi kapsamında yapılan Yaygın, Hekimhan Kurşunlu, Doğanşehir Erkenek, Kuluncak Bıcır ve Kuluncak Karaçayır göletlerinin ihalelerinin bu yıl sonuna kadar yapılmasının planlandığını belirtti.
     Darende Ayvalı, Doğanşehir Elmalı ve Hekimhan Budaklı göletleri için de proje ihalelerinin yapıldığı, proje çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Öz, projelerin bitmesinden hemen sonra yapım ihalelerine gidileceğini kaydetti.
     Geçmiş yıllarda ihalesi yapılan ancak proje revizyonundan sonra ihalesi fesih olan Yoncalı Barajı ihalesinin de ÇED onayından sonra yenileneceğini belirten Öz, Boztepe Barajı sulama kanalları projesinin proje çalışmalarının bu yıl bitirileceğini ve 2013te ihalesinin yapılmasının planlandığını ifade etti.
     Kapıkaya Barajı sulama kanalları inşaatının devam ettiğini de vurgulayan Öz, ayrılan 7 milyon ödeneğe ek olarak 15 milyon liralık bir ödenek kullanılacağını ve projenin 2013te bitirilmesinin planlandığını bildirdi.
     Ömer Faruk Öz, DSİ Bölge Müdürünün göreve henüz yeni başlamış olmasına rağmen Malatya ile ilgili projelere çok hakim olduğunu ve yakından takip ettiğini görmelerinin sevindirici olduğunu söyledi.
    
     Muhabir: Ensar Özdemir
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber AK Parti Malatya Milletvekili Özden Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER