AK Parti Malatya Milletvekili Öz, KKTCde

AK Parti Malatya Milletvekili Öz, KKTCde temaslarda bulundu


MALATYA (A.A) - AK Parti Malatya Milletvekili ve TBMM Kıbrıs Dostluk Grubu Başkanı Ömer Faruk Öz, Kıbrıs Türk İşadamları Konseyinin davetlisi olarak Malatyalı iş adamı Vahap Küçük ile KKTCde bir dizi ziyarette bulundu.
     Öz, Kıbrıslı Türk İş Adamları Konseyi Başkanı İlker Züğürt ile Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozeri ziyaret ederek, Kıbrıs Türk İşadamları Konseyi üyeleriyle görüştü.
     Konseyin düzenlediği panele de katılan Öz, burada gelişen Türk ekonomisi hakkında bilgiler verdi ve Kıbrıs Türk iş adamlarının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde yapacakları yatırımlara Türk hükümetinin vereceği destekleri anlattı. Öz, dünyadaki ekonomik durgunluğa ve Avrupadaki krize rağmen Türkiyedeki ekonomik gelişmelerin parmakla gösterildiğini ifade etti.
     KKTCde bazı medya kuruluşlarında canlı yayına da katılan Öz, Türkiyenin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine yaptığı yatırımlar hakkında bilgi verdi ve gündemle ilgili soruları cevapladı. KKTCnin son 6-7 yıldır yatırımlar açısından büyük ivme kazandığını belirten Öz, KKTCye deniz altından içme suyu getirecek projenin devam ettiğini ve Mart 2014de bitirilerek su verileceğini, bütün bunların doğrudan ve dolaylı olarak ekonomik gelişmeye katkı sağlayacağını ifade etti.
     Rum kesiminin AB dönem başkanlığı yaptığını anımsatan Öz, bu nedenle AB-Türkiye müzakerelerinin de rölantiye alındığını ifade etti. Öz, Rum tarafının dönem başkanlığı bittiğinde Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki müzakereler başlayacaktır dedi.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber AK Parti Malatya Milletvekili Öz, KKTCde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER