AK Parti Mardin Milletvekili Akdağ:

AK Parti Mardin Milletvekili Akdağ: 300 yataklı devlet hastanesinin yapımına başlandı


MARDİN (A.A) - AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, 300 yataklı devlet hastanesinin yapımına başlandığını söyledi.
     AK Parti Kızıltepe İlçe Başkanlığı binasında gazetecilerle bir araya gelen Akdağ, 2012 faaliyet raporunda yer alan projeler hakkında bilgi verdi.
     Midyat Devlet Hastanesinin hizmet vermeye başladığını belirten Akdağ, 300 yataklı devlet hastanesinin yapımına başladı. Eski Kızıltepe Devlet Hastanesinin, ağız ve diş sağlığı hastanesine dönüştürülmesi için 800 bin lira ödenek ayrıldı dedi.
     Akdağ, 2 kilo metre bölünmüş yol yapımı, 182 kilometre asfalt çalışması, 1 köprü yapımı ve 4 kilometre yol iyileştirme çalışmasının, bu yıl bitirilmesinin hedeflendiğini kaydetti.
     Zergan Deresi fizibilite çalışması için 12 milyon lira ödenek çıkarıldığını dile getiren Akdağ, merkez ve Derik ilçelerinde spor salonu yapılacağını bildirdi.
     Kentteki elektrik dalgalanmalarının önüne geçilebilmesi için başlatılan 120 kesici ve 60 trafo çalışmasının tamamlandığını anlatan Akdağ, İl Özel İdaresi 2012 yılında 206 kilometre asfalt kaplama, 289 kilometre stabilize kaplama, 6 sondaj, 59 enerji nakil hattı, 4 sulama kanalı, 11 kanalizasyon projesini bitirmeyi hedefleniyor. Ayrıca KÖYDES için ayrılan ödenek miktarı 8 milyon liradır diye konuştu.
    
     Muhabir: Abdulhalim Çelik
     Yayıncı: Şengül Oymak
<< Önceki Haber AK Parti Mardin Milletvekili Akdağ: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER