AK Parti Mardin Milletvekili Akdağ:

AK Parti Mardin Milletvekili Akdağ: Çözüm konusunda herkes elini taşın altına koymalı


MARDİN (A.A) - AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, çözüm konusunda herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi.
     Akdağ, Kızıltepe ilçesinde sivil toplum kuruluşları tarafından yapılan bölgenin en büyük Hububat Ticaret Merkezini ziyaretinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, çözüm sürecinde yaşanan gelişmelerden umutlu olduğunu belirtti.
     Bölgede çok kan aktığını, trilyonlarca servetin heba olduğunu ifade eden Akdağ, şöyle dedi:
     40 bin insanımız bu uğurda gitti. Sayın başbakanımız büyük bir devlet adamı ciddiyetiyle ve büyük bir vizyon ortaya koyarak bu sorunu çözüm iradesini tüm Türkiyede kamu oyuna deklare etti. Bu Sayın Başbakanın vizyonuna yakışır bir tavırdı. Halk AK Partiyi 3 dönem üst üste finale getirdi. Her iki kişiden biri bu partiye oy verdi. AK Partide bu sorumluluğun bilincindedir. Bu sorunu çözme iradesini koydu ve herkesi sorumluluk almaya davet etti. Çözüm konusunda herkes elini taşın altına koymalı. Hamdolsun gelişmeler iyi. İki heyet İmralıya gitti, herkes bu konunun çözülmesini istiyor. Ancak bu konuya yatırım yapan uluslararası güç odaklarının bir takım handikaplara ve yol kazalarına sebebiyet verebileceği ihtimali her zaman söz konusudur. Temennimiz odur ki; engelleme ve herhangi bir sabotaj olmasın. Fakat her şeye rağmen yine de önümüze bazı engeller çıkacak. Bu engelleri hep birlikte aşma azmini göstermek hem insani, hem tarihi, hem de Allaha karşı sorumluluk borcumuzdur.
    
     -Süreci sabote edenlerin karşısında duracağız-
    
     Akdağ, yeni anayasanın da yapılması gerektiğini vurgulayarak, dileklerinin bir an önce demokratik ortamda yeni bir anayasanın yapılaması olduğunu belirtti.
     2023 vizyonu kapsamında dünyadaki 10 büyük ekonomiye sahip ülkeler arasına girmeyi hedeflediklerini belirterek, Bu hedefe ulaşma noktasında herhangi bir sıkıntımız yok. Ortadoğuda 30 yıllık rejimler tek tek yıkılıyor. Yeni bir Ortadoğu tanzim ediliyor. Türkiyenin burada tarihsel olarak oynayacağı bir rol vardır. Biz bunun bilincindeyiz ve bu şekilde hareket ediyoruz. İnşallah Türkiye kendi sorunu ile birlikte bölgesel sorunlarının çözümünde de bir aktör olarak tarihi misyonunu yerine getirecektir diye konuştu
     Kızıltepe Sivil Toplum Kuruluşu Platformu Başkanı Mehmet Şerif Öter ise, hükümetin başlattığı bu süreci sonuna kadar desteklediklerini, bu süreci her ne pahasına olursa olsun desteklemeye devam edeceklerini söyledi.
     Öter, bu işin takipçisi olacaklarını ifade ederek, Süreci sabote edenlerin karşısında duracağız. Bu barış süreci hiç bir engele takılmadan devam etmelidir. Gerek Türk halkı, gerek Kürt halkı bu sürece destek veriyor. Bu süreçte Türk ve Kürt anaları, artık yeter, ağlamak istemiyoruz, başka ölümler olmasın diyor. Biz sürecin daha hızlı geçmesini istiyoruz. Her taraftan olumlu konuşmalar var ama, süreç uzadıkça sabote etmek isteyenler yeni projeler yapıyor, yeni tuzaklar hazırlıyor. Ancak hükümet olsun, BDP olsun, hiç kimse sabotajcıların oyununa gelmedi. Başbakanın dediği gibi her şey için, durmak yok yola devam etmek lazım dedi.
    
     Muhabir: Adnan Koçhan/İbrahim Sincar / Sema Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber AK Parti Mardin Milletvekili Akdağ: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER