AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Mete:

AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Mete: -Terör örgütü PKKnın doğuda yaptığı şeyi, bazıları batıda yapmaya çalışıyor. Çocuklarınızı okula göndermeyin diyorlar. Bu tür söylemlerle aileleri çıkmaza sürüklemek yanlış (Fotoğrafl


MUĞLA (A.A) - AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Kadem Mete, Terör örgütü PKKnın doğuda yaptığı şeyi, bazıları batıda yapmaya çalışıyor. Çocuklarınızı okula göndermeyin diyorlar. Bu tür söylemlerle aileleri çıkmaza sürüklemek yanlış dedi.
     Parti binasında yönetim kurulu üyeleriyle basın toplantısı düzenleyen Kadem Mete, yeni eğitim öğretim sistemi hakkında bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının sırf siyasi kazanım elde etmek ve siyasi tepki göstermiş olmak için açıklamalar yaptığını savundu.
     CHP Marmaris İlçe Başkanının bilgi sahibi olmadan fikirlerini açıklama yoluna gittiğini ileri süren Mete, Velileri tedirgin edecek gereksiz açıklamalar yapılıyor. Açıklamaların gerçekle bağlantısı yok ve niyet okumaya yönelik açıklamalar diye konuştu.
     Okul ortamından çıkartılacak çocuklardan kızların erken evlendirileceği, erkeklerin ise işçi olacakları yönünde yapılan yorumların doğru olmadığını ifade eden Mete, 8 yıllık zorunlu eğitimin 12 yıla yükseltilmesinin nasıl böyle bir sonucu doğuracağını bize anlatmaları gerekiyor. 4+4+4 olarak nitelendirilen yeni sistem 12 yıllık zorunlu eğitimi öngörüyor. Hiçbir gelişmiş ülkede 8 yıl zorunlu eğitim yok. Ya 11 yıl ya da 12 yıl olarak uygulanıyor diye konuştu.
     Yeni sistemle velilerin okula bile gitmesine gerek kalmadan çocuklarının en yakın okula kayıtlarının yapıldığını anlatan Mete, alkışlanması gereken uygulamanın eleştirilmesine bir anlam veremediklerini kaydetti.
    
     -Torpilli okul düşüncesi kalmayacak-
    
     Konuyla ilgili Marmaristen bir örnek veren Mete, şöyle konuştu:
     Kenan Evren İlköğretim Okulu, eğitimi iyi olduğu için torpillilerin okulu olarak adlandırılıyordu. İçmeler beldesinden bile veliler bu okula kayıt yaptırmak için uğraş veriyordu. Yeni sistem sayesinde bunun önüne geçilmiş oldu. Son derece modern ve eşitlik sağlayan bir sisteme geçildi.
     İlçedeki okulların yeni sisteme uygun olmadığı yönündeki eleştirilere de değinen Mete, Marmariste eksiği olan ve fiziki şartları uygun olmayan hiçbir okul bulunmadığını belirtti.
     Milli Eğitim Bakanlığının bütün ihtiyaçları karşıladığını dile getiren Mete, bakanlığa ayrılan payın Milli Savunma Bakanlığına ayrılan kaynağın üzerine çıktığına dikkati çekti.
     Milli eğitimin politikaya alet edilmemesi gerektiğine işaret eden Mete, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Terör örgütü PKKnın doğuda yaptığı şeyi, bazıları batıda yapmaya çalışıyor. Çocuklarınızı okula göndermeyin diyorlar. Bu tür söylemlerle aileleri çıkmaza sürüklemek yanlış. Bu çağrılara rağmen Marmariste sadece 15 aile çocuklarına rapor aldı. Hiçbir çocuğumuzun okula bir sene geç başlayarak arkadaşlarından geri kalmasını istemiyoruz. Vatandaşlarımızın yeni sisteme güvenmelerini rica ediyoruz.
    
     Muhabir: Levent Kişi
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Mete: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER