AK Parti Milletvekili Gürkan:

AK Parti Milletvekili Gürkan: -Avrupa lider ülke olmamızdan çekiniyor


ADANA (A.A) - AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, Türkiyenin giderek daha da güçlendiğini belirterek, Avrupalı takdir ediyor ancak bizden korkuyorlar. Avrupa lider ülke olmamızdan çekiniyor ifadelerini kullandı.
     AK Parti İl Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, AK Parti Çukurova İlçe Teşkilatının 13. Danışma Meclisi toplantısına katılan Gürkan, burada yaptığı konuşmada, Avrupa Birliği süreci, kürtaj ve sezeryan konularına değindi.
     Gürkan, Türkiyenin ABye girme sürecinde demokratikleşme yönünde çok önemli adımlar attığını, Avrupa Parlamentosunda Türkiyeye karşı ön yargı olduğunu dikkati çekerek, şunları kaydetti:
     Türkiye giderek güçlenirken, Avrupalılar, Osmanlının rüzgarları esecek diye endişeleniyor. Türkiyenin başarısını Avrupalı takdir ediyor, ancak bizden korkuyorlar. Avrupa, lider ülke olmamızdan çekiniyor. Bizim için ABye girip girmeme önemli değil, biz yolumuza demokratikleşme anlamında iyileştirmeler yaparak devam edeceğiz. ABde müzakereler biter biz de gideriz. Türkiyenin gücünü Avrupalılar takdir ederken CHP karalıyor.
     Kürtaj ve sezeryan konusunda istatistik rakamlar veren Gürkan, dünya ortalamasında gelişmiş ülkelerde sezeryan oranı yüzde 25 ile 30 arasında iken, Türkiyede bu rakamın yüzde 50 olduğunu belirtti.
     Özel hastanelerde sezeryan oranının yüzde 97 seviyesinde olduğunu ifade eden Gürkan, şöyle devam etti:
     İnsan sağlığına zarar veren sezeryan oranını düşürmek için hükümetimiz çalışıyor. Sezeryan gibi kürtaj da tamamen yasaklanmaz. İstenmeyen gebeliğe işin başında izin vermemek lazım. Hem kadınları hem erkekleri bu alanda bilinçlendirmek gerekir. Bir kadın tecavüzle hamile kalmışsa bilim kurulu da bununla ilgili üzerinde çalışıyor bir düzenleme yapacaktır. Bu tepkilere karşı alınmış bir karar yok ancak düzenlemeyle ilgili çalışmalar devam ediyor.
     AK Parti Çukurova İlçe Başkanı Ramazan Çırak da toplantıya katılan partilileri erken seçim konusunda uyararak, Bugün seçim olacakmış şekilde hazırlı olmalıyız. Tüm ilçelerimiz önemli ancak, Çukurova hassas olduğu için daha sıkı çalışmalıyız. El birliğiyle hedefimize ulaşmalıyız. Bu yüzden şimdiden girmedik kapı, el sıkmadık seçmen bırakmayalım ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber AK Parti Milletvekili Gürkan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER