AK Parti Milletvekili Müezzinoğlu, 2012yi değerlendi

AK Parti Milletvekili Müezzinoğlu, 2012yi değerlendi -Müezzinoğlu: -Tüm halkımızın yeni yılını kutluyor, 2013 yılının halkımıza sağlık ve mutluluk getirmesini diliyorum


EDİRNE (A.A) - AK Parti Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, Tüm halkımızın yeni yılını kutluyor, 2013 yılının halkımıza sağlık ve mutluluk getirmesini diliyorum dedi.
     Müezzinoğlu, bir restoranda düzenlediği basın toplantısında iyisiyle, kötüsüyle bir yılı daha geride bıraktıklarını söyledi.
     Türkiyenin sivil, demokrat ve özgürlükçü bir anayasaya sahip olması gerektiğini ifade eden Müezzinoğlu, Türk milletine yakışır bir anayasa oluşturmayı planladıklarını anlattı.
     2012de mecliste yoğun bir çalışma yaptıklarını anlatan Müezzinoğlu, Zaman zaman kamuoyunun hoşuna gitmeyen konular olsa da yoğun çalışmalı bir dönemi geride bıraktık. Keşke başarabilseydi dediğim 2 konu vardı. Bir tanesi seçilme yaşının 18e indirilmesiydi. Ama CHP ve MHPnin negatif tavrı yüzünden gerekli anayasa değişikliği yapılamadı şeklinde konuştu.
     Ülkenin dinamiklerini, siyasi kültürü, demokrasiyi güçlendirecek adımlar atmak için geçlere daha fazla önem vermek gerektiğine dikkati çeken Müezzinoğlu, şöyle devam etti:
     Diğer bir konu da yerel seçimlerin erken tarihe alınmasıydı ama muhalefet partisi destek vermedi. Genelde iktidar seçimden kaçar bizde muhalefet seçimden kaçtı. Er veya geç o sandık milletimizin önüne gelecek. Biz vatandaşımıza zorluk olmasın diye uğraştık. O zorluklar AK Parti için değil CHPliler için daha problem olacaktır.
     Türkiyenin en temel sorunlarından bir tanesinin terör olduğunu, verilen şehitler nedeniyle toplumsal barış ve huzur adına sıkıntılı bir yılı geride bıraktıklarını anlatan Müezzinoğlu, 2013 yılında profesyonel kişilerden oluşan eğitimli güvenlik güçlerinin terörle mücadelede büyük başarılar elde edeceğini vurguladı.
     Türkiyenin Suriyeden kaçan yaklaşık 145 bin kişiye ev sahipliği yaptığını anımsatan Müezzinoğlu, Ama bir an önce Suriyede iç kargaşa ve çatışmanın bitmesi gerekir. Halkın arzu ettiği, halkın dinamiklerini temsil eden bir yönetimin gelmesini temenni ediyoruz. Suriyedeki kargaşa bittiğinde Türkiyenin güney komşularıyla iletişimi de sağlıklı bir sürece girecektir diye belirtti.
    
     -Ergene Nehri-
    
     Ergene Nehrinin suyunun eskiye göre daha iyi olduğunu ifade eden Müezzinoğlu, alınan önlemler ve yapılan çalışmalar sayesinde her geçen gün nehirdeki suyun temizlendiğini kaydetti.
     Ergene Nehrinden 2014 yılının sonunda 2. sınıf su akacağını anlatan Müezzinoğlu, İnşallah 2014 yılının sonunda su çok daha temiz olacak. Ben inanıyorum ki Ergene, bu bölge insanının ve doğasının hakkı olan koşullara getirilecektir. Yeni bir yıla giriyoruz. Tüm halkımızın yeni yılını kutluyor, 2013 yılının halkımıza sağlık ve mutluluk getirmesini diliyorum ifadelerini kullandı.
     AK Parti Edirne Milletvekili Müjdat Kahve ise 2012 yılında Edirneye çok büyük yatırımlar yapıldığını belirterek, şöyle konuştu:
     Uzun yıllardan beri kentimizin hayali olan, Karağaaç bölgesine alternatif köprü yapılacak. İhalesi yapıldı ve sonuçlandı. Artık çalışmalar başlayacak. Tarihi köprüler trafik yükünden kurtulacak. Taşkınlar nedeniyle yolları kapatmak zorunda olamayacağız. Yine yer sorunun çözülmesiyle temel atma aşamasına gelen 400 yataklı devlet hastanesininde yapımına başlanacak.
     Ayrıca yeni yılda gençlik merkezininde temeli atılacak. Çakmak Barajıyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Ana gövde inşaatı büyük oranda tamamlandı. Şimdi iletim kanalları ve sulama kanallarının ihalesi yapılacakşeklinde konuştu.
     Kahve, 2013 yılının tüm Edirne halkına sağlık ve mutluluk getirmesini diledi.
    
     Muhabir: Hakan Şahin
     Yayıncı:Kemal Kaymak
<< Önceki Haber AK Parti Milletvekili Müezzinoğlu, 2012yi değerlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER