AK Parti Milletvekili Önaldan Akyar köyüne

AK Parti Milletvekili Önaldan Akyar köyüne ziyaret


OSMANİYE (A.A) - Osmaniye AK Parti Milletvekili Suat Önal, Akyar köyünü ziyaret etti.
     Önal, ziyaret esnasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Akyar köyünde okul, içme suyu ve köprü çalışmasının sürdüğünü belirtti.
     Parti teşkilatıyla köyleri gezerek sorunları yerinde tespit ettiğini ifade eden Önal, şunları kaydetti:
     Şehir merkezine en yakın köyümüz olan Akyara geldiğimiz de muhtarımız içme suyu, ilköğretim okulu ve köprü talepleri olduğunu bildirmişti. Özellikle köylünün sağlığı konusunda, su sorununa çözüm olması amacıyla çalışma başlattık. 5 kilometre mesafede bulunan kaynak suyunun köye getirilmesi konusunda daha önce bir çalışma başlatılsa da neticeye ulaşmamış. Bizler de Köylere Hizmet Götürme Birliği sayesinde suyumuzu köye ulaştırmayı başardık.
     Akyar köyü içinden Erzin ilçesine giden yol üzerinde sıkça yaşanan kazaları önlemek için buraya da küçük bir köprü yapılıyor. Akyar köyünde çocuklarımız taşımalı eğitim görüyordu. Bu anlamda köyümüzde 12 derslikli ilköğretim okulu inşaatı bütün hızıyla sürüyor.
     Akyar köyü muhtarı Saim Özbay, 2 bin 82 nüfuslu köyde 30 yıldır kuyu suyu içildiğini belirterek, Kuyu suyu tüketmek zorunda kalan vatandaşlarımız yüksek meblağda elektrik parası ödüyor. Gelen su miktarı, henüz kaynağındaki suyun sadece 5de biri kadar. Tamamını köyümüze getirdiğimizde köylümüz yıllarca su sıkıntısı yaşamayacak dedi.
     Ziyarete AK Parti İl Başkanı Emir Hasan Arslantaş, Merkez İlçe Başkanı Sait Kıraç ve parti yöneticileri de katıldı.
    
     Muhabir: Ümit Kahrıman / Tuğba Temir / Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: İsmihan Özgüven
<< Önceki Haber AK Parti Milletvekili Önaldan Akyar köyüne Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER