AK Parti milletvekilleri Batmanda

AK Parti milletvekilleri Batmanda -AK Parti Grup Başkanvekili Aydın: "Belimizi büken, ayağımıza pranga olan bu terör belasının mutlak suretle bitmesi lazım. 7den 70e, Güneydoğudan Trakyaya kadar herkes, artık bu kan ve acı


BATMAN (A.A) - AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, "Belimizi büken, ayağımıza pranga olan bu terör belasının mutlak suretle bitmesi lazım. 7den 70e, Güneydoğudan Trakyaya kadar herkes, artık bu kan ve acı bitsin, bu gözyaşı dinsin diyor" dedi.
     Dün Diyarbakırda tarihi ve turistik yerleri gezerek vatandaşların sorunlarını dinleyen AK Partili 45 milletvekili, bugün karayolu ile Batmana geldi.
     AK Parti Grup Başkanvekili Aydının da yer aldığı milletvekillerini kentin girişinde AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir ve partililer davul zurna eşliğinde karşıladı.
     Partililerle halay çeken milletvekilleri daha sonra gruplara ayrılarak ilçelere hareket etti.
     Beraberinde 25 milletvekili ile AK Parti Batman İl Başkanlığını ziyaret eden Aydın, burada yaptığı konuşmada, dün Diyarbakırda yaşadıkları heyecanı bugün de Batmanda yaşayarak günün önemine uygun şekilde el ele, kol kola tutuşarak barış halayı çektiklerini söyledi.
     Aydın, terörden dolayı bölge insanının büyük acılar çektiğini ifade ederek, "Aslında her günün bugün gibi olması gerektiğini düşünüyoruz. Ne kadar anlatırsak anlatalım sizin dertlerinize deva olamayız ancak bunu çözersek deva olabiliriz. Dolayısıyla siz bu sorunu bizden çok daha iyi biliyorsunuz ve sizden aldığımız mesaj, ışık, yüzlerinizdeki o tebessüm o umut belirtisi, emin olun çözümün, barışın, huzurun ve kardeşliğin bize yakın olduğunu gösteriyor. Bu bahar Türkiyede başka bir şekilde kutlanacak. İklim son derece yumuşadı, inşallah her daim bu baharı, bu ülkede kardeşçe birlikte yaşayacağız" diye konuştu.
    
     -"Doğru yoldayız"-
    
     Aydın, dili, dini, düşüncesi, etnik yapısı ne olursa olsun her insanın kendileri için değerli olduğunu belirterek, insanı yaşatarak devleti yaşatmaya çalıştıklarını söyledi.
     "Vazifesi, mevkisi, makamı, mezhebi, meşrebi fark etmez, yeter ki insan olsun. O insan bizim için nerede yaşıyorsa yaşasın, kim olursa olsun birinci sınıf vatandaştır" diyen Aydın, milletin derdini kendi dertleri olarak kabul ettiklerini, halk ile iç içe siyaset yaptıklarını belirtti.
     Aydın, parti olarak kimsenin cesaret edemeyeceği, el atamayacağı birçok meseleyi çözdüklerini vurgulayarak, şöyle dedi:
     "Halkın olduğu bir yerde biz hep olduk. Millet de sağ olsun dua ve destekleriyle bizleri iktidar yaptı. Bizler de milletimizi mahcup etmemeye çalıştık. Her seferinde oylarımız katlanarak büyüyorsa demek ki; doğru yoldayız. Dün konuşulamayanları bugün konuşuyoruz. Dün iktidar olanlar muktedir olamıyordu. İktidar adına bir takım vesayet makamları, oligarşik bürokratlar vardı. Asker, yargı bürokrasisi, medyanın farklı farklı grupları, iş adamları... İktidar adına seçip Ankaraya gönderirdiniz ama asıl o iktidarları da idare eden başka birileri vardı. Artık bu dönemde AK Parti ile millet kendi kendini idare ediyor, kendi temsilcileri aracılığıyla kendi sorunlarına çözüm arıyor."
    
     -"Tek meselemiz kaldı, terör"-
    
     Aydın, iktidarları döneminde el atılamayan tüm sorunlara el atıldığını, konuşulmayanların konuşulduğunu, tartışılamayanların tartışıldığını kaydetti.
     Dün yasak olanların bugün özgür bir şekilde ifade edilebildiğine dikkati çeken Aydın, yasaklara, yoksulluğa ve yolsuzluğa "hayır" diyerek, her alanda ciddi adımlar attıklarını belirtti.
     Aydın, Türkiyenin sıçramaya geçtiğini dikkati çekerek, şöyle konuştu:
     "Tek meselemiz kaldı, terör. İnşallah onun da beli bükülmek üzere. Birçok virajı atlattık. Bunları yapmak kolay olmadı. Partimiz kapatılmaya çalışıldı. Yüzde 47 oy alan bir partiyi kapatmaya çalıştılar. Ergenekon ve Balyoz ile mücadele verdik. Çeteler, mafyalar karşımıza dikildi. Bazı e-bildiriler yapıldı. Geçmişe göre bugün çok çok daha iyiyiz. Ama yarın da bugünden iyi olmak zorunda. Belimizi büken, ayağımıza pranga olan bu terör belasının mutlak suretle bitmesi lazım. 7den 70e, Güneydoğudan Trakyaya kadar herkes, artık bu kan ve acı bitsin, bu gözyaşı dinsin diyor. Gerekirse baldıran zehiri içerim diyen bir başbakan değil elini, gövdesini, başını taşın altına koydu. Böylesine güçlü bir çözüm iradesi belirdi. Bu irade milletimizde de karşılık ve kabul gördü. Terörün hiç kimseye faydası yok. Sadece terörden beslenenlere faydası var. Çözüm noktasında ciddi bir konsensüs, ciddi bir mutabakat sağladık."
     Aydın, bölgeye son 10 yılda 35 katrilyonun üzerinde yatırım yaptıklarını aktararak, "Bölge yer altı ve yer üstü kaynakları bakımından son derece zengin, tarihi, kültürel yapısı ve insan kaynağı bakımından potansiyeli son derece yüksek, Ancak hak ettiği konumda değil" diye konuştu.
    
     -"Bin yıllık kardeşlik ne oldu"-
    
     "Başkaları farklı düşünebilir, millete rağmen siyaset yapabilir, millete sırtını dönebilir. Ankaradan siyaset yapıp, bölge için fikir belirtebilirler, bu bizim siyasetimizde yok" diyen Aydın, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     "Onlar politika üretemiyor, halkı gezemiyorlar. Batmanın, Diyarbakırın, Siirtin sorununu bilemezler. Onlar maalesef kendi kafalarında bölmüşler. Bölgede niye yoklar- Kafalarında bir yerleri böldükleri için gelmiyorlar. Gelsinler isteriz. Keşke burada, Diyarbakırda, Siirtte ve birçok yerde bütün siyasi partiler böyle hak ettiği oranda oy alsalar, çalışsalar. İşte o zaman bu sorun olmaz zaten ama şimdi bölgeyle ilgili fikir belirtiyorlar. Böyle bir sorun yok diye. Güya sorunu kendimiz gündeme getiriyormuşuz. Gözün kapalı olabilir, başını kuma gömmüş olabilirsin ama sen, yok desen de bin yıllık kardeşlik ne oldu- Geçmişte hatalar yapıldı. CHP yenilendi dedik ama bakıyoruz ki; CHPnin geçmişten çok farkı yok. Halen, şunun ile şu eşit olamaz diyor. Halen farklı ideolojik siyasetler yapıyor maalesef. İşte biri terörün müsebbibi, bir diğeri MHP ise sermayesi tükenircesine, elindeki malzemeyi kaybetmişcesine, elindeki oyuncağını kaybeden çocuğun feryadıyla saldırganlaşıyor, hırçınlaşıyor. Türkiyenin bunu bilmesi lazım."
     AK Parti Milletvekili Özdemir de, Türkçe ve Kürtçe yaptığı konuşmada, önceden planlanan gezinin çözüm sürecine denk geldiğini anımsatarak, barışın, kardeşliğin ve huzurun daha da gündemde olduğu bir döneme gelmesinin gezinin önemini artırdığını belirtti.
     Özdemir, "Bin yıldır birlikte barış ve kardeşlik içinde yaşayan bu halkların kardeşliği inşallah bin yıllar daha devam eder" diye konuştu.
    
     Muhabir: Nail Kadirhan/ Sema Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber AK Parti milletvekilleri Batmanda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER