AK Parti milletvekilleri Diyarbakırda

AK Parti milletvekilleri Diyarbakırda -Grup Başkanvekili Ahmet Aydın: Geziyi çözüm süreciyle ilişkilendirmek doğru değil, zaten halkımız süreci yakından takip ediyor -Millet artık bu sorunu gündemden düşürmek istiyor


DİYARBAKIR (A.A) - AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, AK Parti milletvekilleri Güneydoğu Anadolu Bölgesi gezisi ile ilgili olarak, Geziyi çözüm süreciyle ilişkilendirmek doğru değil, zaten halkımız süreci yakından takip ediyor dedi.
     Diyarbakır, Batman ve Siirtte tarihi ve turistik yerleri gezip, halkla bir araya gelmek üzere uçakla kentte gelen çoğunluğu batı illerinden 45 milletvekilini havaalanında AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Mehmet Süleyman Hamzaoğluları, Oya Eronat ve Mine Lök Beyaz karşıladı.
     AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın burada gazetecilere yaptığı açıklamada, AK Parti milletvekilleri olarak daha önce planlanan gezi kapsamında geldiklerini söyledi.
     Bölgenin çok sayıda zenginliğe sahip olduğunu bildiren Aydın, şöyle konuştu:
     Hafta sonlarımızı ağırlıklı olarak seçim bölgelerimizde geçiriyoruz ama aynı zamanda Türkiye milletvekiliyiz. Bölge milletvekillerine ve bölge halkına misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Biz halkla siyaset yapan bir siyasi partiyiz, halkın içinde hep faal olan halk adına sorunları çözümünde gayret gösteren bir siyaset izliyoruz. Bu nedenle her daim halkın arasındayız. 3 gün boyuncada Diyarbakır, Batman ve Siirtte halkımızla doya doya yaşayacağız.
    
     -Bölgeyi adeta uçuracağız
    
     Grup Başkanvekili Aydın, bir gazetecinin Vatandaşlara çözüm sürecini anlatacak mısınız- sorusu üzerine bölge halkının çözüm sürecini yakından izleyip, çok büyük destek verdiğini söyledi.
     Herkesi sorumluluk almaya çağıran Aydın, şöyle dedi:
     Artık bu kanın durması, barışın gelmesi özellikle de enerjimiz başka alanlara kayması lazım. Zaten halkımız her şeyi takip ediyor, görüyor. Bu konuda halkta en ufak bir tereddüt yok. Ama sorumlu makamda olan herkesin özellikle siyasetçilerin, muhalefet partilerin başta olmak üzere herkesinde bu sürece destek vermesini arzuluyoruz, halkımız da arzuluyor. Millet artık bu sorunu gündemden düşürmek istiyor. Tarihi bir fırsat yakaladık. Güçlü bir çözüm iradesi var. Bu çözüm iradesi halkta karşılığını buldu. Halkımızda da güçlü bir çözüm iradesi var. İnşallah sivil toplum kuruluşlarının, akil insanların, yazarların, çizerlerin, sorumluluk makamında bulunan herkesin desteğiyle inşallah bu sefer bu işi bitireceğiz. diye ümit ediyoruz.
     Geziyi süreçle ilgilendirmenin doğru olmadığını kaydeden Aydın, Halkımız süreci yakından takip ediyor. Çözüm sürecine yönelik en ufak bir sıkıntımız yok. Halkımız bu süreci sonuna kadar destekliyor desteklerinden dolayı bölge halkına şükranlarımızı sunuyoruz. Çünkü eğer bu sorun çözülür ve çözüme kavuşursa emin olun bölge şahlanacak. Yaklaşık 40 katrilyona varan ciddi destekler yapılıyor, hizmetler yapılıyor. Bu hizmetler daha da artacak. Kardeşlik hukukunun pekişmesiyle enerjimiz çok daha başka alanlara vereceğiz, bölgeyi adeta uçuracağız. İnşallah hep birlikte el birliğiyle bölge insanıyla birlikte bunu yapacağız. Tek başımıza değil, bölge halkının da gerçekten ciddi bir desteği ve katkısı var diye konuştu.
     Aydın, Silvanda daha önce 13 asker şehit olmuştu. Bu ilçeyi seçmenizde özel bir sebep var mı- şeklindeki soruyu ise Alakası yok. 4ü merkez olmak üzere 12 ilçeyi yani büyük ilçelerimizin tamamını geziyoruz. Sonra il merkezine gelip burada da halkımızla sohbet etme imkanı bulacağız şeklinde yanıtladı.
     Daha sonra gruplara ayrılan milletvekilleri araçlarla ilçelere hareket etti.
    
     Muhabir: Sema Kaplan / Özgür Ayaydın
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber AK Parti milletvekilleri Diyarbakırda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER