AK Parti Muğla Milletvekili Boğa:

AK Parti Muğla Milletvekili Boğa: -Tek tip bir eğitim anlayışını savunmak kişisel dünya görüşüm, bürokratik geçmişim, Türkiyenin eğitim ihtiyaçları, mensubu olduğum AK Partinin hak ve özgürlükler anlayışı ve eğitim vizyonu ile k


MUĞLA (A.A) - AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, Tek tip bir eğitim anlayışını savunmak, kişisel dünya görüşüm, bürokratik geçmişim, Türkiyenin eğitim ihtiyaçları, mensubu olduğum AK Partinin hak ve özgürlükler anlayışı ve eğitim vizyonu ile kesinlikle bağdaşmamaktadır dedi.
     Boğa, yaptığı yazılı açıklamada, 22 Ağustosta Muğla İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneğinin düzenlediği pilav günü etkinliğinde yaptığı konuşmadaki ifadelerinin temel amacının, imam hatip lisesi kayıtlarının artırılmasının yanı sıra, 4+4+4 eğitim yasası çerçevesinde diğer okullara da getirilen Kuran-ı Kerim ve Peygamberimizin hayatının öğretileceği seçmeli derslerin teşvik edilmesinden ibaret olduğunu belirtti.
     Milletvekili Boğa, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Bir kısım medyada iddia edildiği gibi sadece imam hatip liselerine dayalı tek tip bir eğitim anlayışını savunmam söz konusu değildir. Tek tip bir eğitim anlayışını savunmak kişisel dünya görüşüm, bürokratik geçmişim, Türkiyenin eğitim ihtiyaçları, mensubu olduğum AK Partinin hak ve özgürlükler anlayışı ve eğitim vizyonu ile kesinlikle bağdaşmamaktadır.
     Bununla birlikte, imam hatip liselerine kayıt sayısının artırılmasının ve diğer okullarda söz konusu seçmeli derslerin teşvikinin tarihini bilen, milletini seven, inancıyla barışık, küresel yenilik ve gelişmelere açık bir nesil yetiştirilmesine yardımcı olarak Türkiyenin geleceğine yarar sağlayacağı görüşümü muhafaza ettiğimi yineliyorum. Takdiri yüce milletimizin aziz vicdanına havale ediyorum.
    
     Muhabir: Utku Uçrak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber AK Parti Muğla Milletvekili Boğa: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER