AK Parti Sakarya Milletvekili Yavuz:

AK Parti Sakarya Milletvekili Yavuz: -"2002 yılında 28 bin çiftçiye 227 milyon kredi verilmişken, 2012 yılında 960 bin çiftçiye 19 milyar lira kaynak aktarıldı"


SAKARYA (A.A) - AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, 2002de 28 bin çiftçiye 227 milyon lira kredi verilirken, bu rakamın 2012de 960 bin çiftçiye 19 milyar liraya ulaştığını bildirdi.
     Yavuz, çiftçilere yönelik verilen kredilerde faiz oranlarının düşürülmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.
     Yeni düzenlemeyle çiftçiye uygulanan kredi faizlerinin birer puan düşürüldüğüne işaret eden Yavuz, geçtiğimiz hafta da esnaflarla ilgili kredi düzenlemesinin yapıldığını anımsattı.
     Birçok ülkenin ekonomik kriz nedeniyle faiz oranlarını artırdığını vurgulayan Yavuz, açıklamasında, şu ifadeleri kullandı:
     "Hükümetimiz tarafından gerçekleştirilen bu düzenlemeler, hamd olsun ekonomimizin artık sağlam temellere oturduğunu gösteriyor. Bırakın böylesine düşük faiz oranlarında kaynak sağlamak, toplam verilen kredi miktarı bugün ile kıyaslanamayacak derecede düşüktü. 2002 yılında 28 bin çiftçiye 227 milyon kredi verilmişken, 2012 yılında 960 bin çiftçiye 19 milyar lira kaynak aktarıldı. Son 10 yılda çiftçimize ayrılan kaynak 58 milyar lira olarak gerçekleşmiş durumda.
     2002 yılında Ziraat Bankasının çiftçiye verdiği kredilerin dönüş oranı yüzde 38 iken, şu anda bu oran yüzde 99a ulaşmış durumda. Bu gösterge çiftçimizin verilen kaynağı doğru kullandığı ve ödeme gücünün arttığını net bir şekilde ortaya koyuyor. Bu vesileyle yeni bir üretim sezonuna başlayan çiftçilerimiz için bu düzenlemelerin hayırlı olmasını temenni ediyorum."
    
     Muhabir: Mehmet Özcan
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber AK Parti Sakarya Milletvekili Yavuz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER