AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı 4.

AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı 4. Bölge Toplantısı -AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop: -"Cumhuriyetin kurulduğu yıllarda bir CHP var ama bugünkü CHP Cumhuriyetin kuruluş dönemindeki CHP değildir çakma CHPdir" -(Çözüm süreci


GAZİANTEP (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, "Cumhuriyetin kurulduğu yıllarda bir CHP var ama bugünkü CHP Cumhuriyetin kuruluş dönemindeki CHP değildir çakma CHPdir" dedi.
     Şentop, partisince bir otelde düzenlenen ve Adıyaman, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş ile Kilis illerini kapsayan AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı 4. Bölge Toplantısında yaptığı konuşmada, yapılan çalışmaların seçim hazırlığı anlamına gelmediğini, seçim startını bir önceki seçimde sandıklar kapandığı zaman verdiklerini belirtti.
     İnsanlık tarihinin yeni bir dönemeçten geçtiğini, önümüzdeki çeyrek asırda ekonomik, sosyal ve çok büyük ihtimalle siyasi yapıların da değişeceğini ifade eden Şentop, önümüzdeki 10 yılın ise geride bırakılan 10 yıldan farklı olacağını savundu.
     AK Partinin 10 yıllık iktidarında "eski Türkiyeyi" tasfiye ettiğini aktaran Şentop, "Önümüzdeki dönemde siyasi istikrara sahip, milletiyle bütünleşmiş bir devlet, ekonomik ve istikrarını sağlamış, sosyal barışı sağlamış, sadece bölgesel bir güç değil dünya aktörleri arasında önemli bir güç haline gelmiş bir Türkiye... Böyle bir Türkiyenin işaretlerini önümüzde görüyoruz. Yaşadığımız günler de bahsettiğimiz Türkiyenin gerçekleşeceğine dair ümidi, itimadı, kanaati veriyor" diye konuştu.
     Türkiyede artık kararları hükümetin verdiğine dikkati çeken Şentop, "Bürokratlar sadece gider, görüşür, bilgi toplar, getirir ama ne yapılacağına hükümet karar verir. Dolayısıyla milletimizin hassasiyetlerini kendi hassasiyetimiz biliyoruz. AK Partinin bu milletin aleyhine olacak en küçük bir adımı atma ihtimali yoktur" dedi.
     Şentop, AK Partinin Türkiye siyasetinde "gerçek siyasi parti" olmasıyla kendisini farklı kıldığını, bu açıdan bakıldığında diğer partileri siyaset bilimi anlamında bir "parti" olarak değerlendirmenin de güç olduğunu öne sürdü.
    
     -"Sürecin neresinde duruyor belli değil-"
    
     "CHP bir siyasi parti midir" diye soran Şentop, şöyle devam etti:
     "Aslında CHP kendisini anlatırken Cumhuriyetin kurucu partisi olduğunu söylüyor. Cumhuriyetin kurulduğu yıllarda bir CHP var ama bugünkü CHP Cumhuriyetin kuruluş dönemindeki CHP değildir, çakma CHPdir. AK Parti düşmanları bir araya gelip bir parti çatısı altında birleşmişler ve buna da CHP demişler. Problem şuradan kaynaklanıyor. CHPnin bir görüşü yok, bir tezi yok, bir parti görüşü yok. Bir parti görüş üretemiyor. Türkiyenin temel meseleleriyle ilgileri yok. İşte bugün çözüm süreciyle ilgili konuşuyoruz. CHPnin bir görüşü var mı, destekliyor mu desteklemiyor mu bilmiyoruz. Sürecin neresinde duruyor belli değil. Bunu açıklayamıyorlar. Henüz bir fikir, görüş üretemediler."
    
     -"Bunlar sadece gardırop milliyetçiliği yapıyorlar-"
    
     MHPyi BDPnin anti tezi olan bir parti olarak nitelendiren Şentop, şunları kaydetti:
     "Mesele milletimizin bu olay sebebiyle bazı hislerini, hissiyatını istismar etmek, bundan nemalanmak. MHPnin çözüm sürecindeki sıkıntısı da buradan kaynaklanıyor. MHP, bu sorunun gerçek manada çözüleceğine dair bir somut ihtimal ortaya çıktığı için rahatsız. Bu sorun çözülürse Türkiyede MHP kalmaz. Çünkü sadece terör sorunu değil MHP çözülüyor, çözülecek.
     Güya MHP milliyetçi bir parti. Milletimizin değerlerine sahip çıkması gereken bir parti. Bu partinin gerçekte milletimizin değerleriyle bir alakası yok. Bunlar sadece gardırop milliyetçiliği yapıyorlar. Sadece milletimizin sahip olduğu bazı değerlerin adını telaffuz ediyorlar ve adını kullanıyorlar, istismar ediyorlar."
     Şentop, çözüm istemeyenlerin süreci engelleyebilmek ve hasar verebilmek için ellerinden geleni yapacaklarını ileri sürdü.
     Konuşmanın ardından toplantı basına kapalı devam etti.
     Toplantıya, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Mehmet Sarı, Mehmet Erdoğan, Derya Bakbak ve Ali Şahin ile Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer ile diğer ilgililer katıldı.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek / Ömer Fansa
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı 4. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER