AK Parti Seyhan İlçe Başkanı Pamuk:

AK Parti Seyhan İlçe Başkanı Pamuk: -"Türkiye, AK Parti döneminde Alan el konumundan Veren el konumuna yükseldi"


ADANA (A.A) - AK Parti Seyhan İlçe Başkanı Kasım Pamuk, Türkiyenin AK Parti döneminde "Alan el" konumundan "Veren el" konumuna yükseldiğini bildirdi.
     Pamuk, yazılı açıklamasında, Türkiyenin 1961de başlayan IMFye borçlanma sürecinin sona ermesiyle ilgili değerlendirme yaptı. Türkiyenin 52 yılda IMFden 50 milyar dolarlık kaynak kullandığını bildiren Pamuk, bugün 422 milyon 100 bin dolar ödeme yaparak 52 yıldan beri borçlu olunan IMF ile bir dönemi tek taraflı olarak kapattığını kaydetti.
     Türkiyenin küresel krize rağmen, IMFden yeni borç almak yerine, 5 milyar dolar borç vermeyi taahhüt ederek, borç alan ülke konumundan, borç veren ülke konumuna yükseldiğini ifade eden Pamuk, şöyle devam etti:
     "AK Parti iktidara geldiği 2002 yılında 27.5 milyar dolar olan Merkez Bankasının döviz rezervlerini 135 milyar dolara ve İMKB 100 endeksini 9 katına çıkarmıştır. AK Parti görevde olduğu 10 yıllık süre zarfında IMFyle hiçbir stand-by anlaşması yapmadı ve IMF memurlarından emir ve talimat almadı. AK Parti ülke siyasetini ve ekonomi politikalarını IMFnin değil, ülkenin ve milletin menfaatine uygun olarak yaptı. Türkiye, AK Parti döneminde Alan el konumundan Veren el konumuna yükseldi."
    
     Muhabir: İbrahim Erikan
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber AK Parti Seyhan İlçe Başkanı Pamuk: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER