AK Parti Sivas İl Başkanı Kurudan

AK Parti Sivas İl Başkanı Kurudan AAya ziyaret


SİVAS (A.A) - AK Parti Sivas İl Başkanı Burhanettin Kuru, Anadolu Ajansı (AA) Sivas Bölge Müdürü Cemal Coşkunu ziyaret etti.
     Kuru, ziyarette yaptığı konuşmada, AAnın Türkiyenin dünyaya açılan penceresi olduğunu söyledi. Dünyadan sağlıklı haberler alınabilmesi için AAnın çok güçlü olması gerektiğini dile getiren Kuru, son dönemde yapılan çalışmalarla da bunun gözlendiğini belirtti.
     AAnın, dünyanın en büyük ilk 5 haber ajansından biri olma hedefine ulaşacağını düşündüğünü ifade eden Kuru, şöyle konuştu:
     "Türkiye, basın yayında dünyada söz sahibi olmak zorunda, sadece yurt içinde bu tür faaliyetlerle sınırlı kalırsak özlediğimiz dünya lideri ülke veya dünyada söz sahibi olan ülke konumunda olamayız. Bunu da oluşturabilmek için her alanda güçlü olmak gerekir. Bunun en önemli ayaklarından biri de basın yayındır, bunu da sağlayabileceğimiz en önemli unsur, Anadolu Ajansımızdır. AA, güçlü bir şekilde dünyada bu faaliyetleri yürütmemizi sağlıyor. Çok değerli çalışmalarından dolayı AAya teşekkür ediyoruz."
     Kuru, Sivasta yürütülen çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi:
     "Sivasta yoğun bir süreç geçiriyoruz. Mayıs ayında temellerimiz atılacak, açılışlarımız yapılacak, bir taraftan da yeni projelerin ihaleleri yapılacak. Bununla ilgili de adımlar atılmaya başladı. Geçen hafta sayın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Binali Yıldırım, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Şahin, Milli Savunma Bakanımız İsmet Yılmaz ve AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Hüseyin Çelikin katılımıyla Alonet Çağrı Merkezinin ve Sevgi Evlerinin açılışını yaptık. Devamında da sayın Bakanımız İsmet Yılmaz ile Hafikte Cumhuriyet Üniversitesi Meslek Yüksekokulunun açılışını yaptık. Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu bugün şehrimizdeydi, Zara ilçesine yeni hastane yapımı için denetlemeler yaptı. 21 Mayısta çözüm sürecinin anlatılmasıyla ilgili Ekonomi Bakanımız sayın Zafer Çağlayan şehrimize gelecek. Ayın 25inde de Gençlik ve Spor Bakanımız sayın Suat Kılıçın katılımıyla stadın temelini atıyoruz. Kütüphanemizin, 112 Çağrı Merkezinin ihalesi yapıldı. Et Balık Kurumunun proje ihalesi yapılıyor, Yıldız Dağının ihalesi kesinleşti, yer teslimi yapıldı. Yürütülen güzel projelerle Sivas daha iyi yere kavuşacak."
     Coşkun ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. AAnın çalışmaları ve 100. yıl vizyonu hakkında bilgi veren Coşkun, dünyanın en büyük ilk 5 haber ajansından biri olma hedefi doğrultusunda çalışmalar yürütüldüğünü ve bu kapsamda farklı ülkelerde temsilcilikler açıldığını vurguladı.
    
     Muhabir: Merve Topuz
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber AK Parti Sivas İl Başkanı Kurudan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER