Akademisyenler Hobi Bahçelerini sevdi

Akademisyenler Hobi Bahçelerini sevdi


ERZURUM (A.A) - Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü tarafından botanik bahçesinde hazırlanan ve ilk uygulaması geçen yıl yapılan Hobi Bahçesi uygulamasından akademisyenlerin memnun kaldığı belirtildi.
     Atatürk Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamada, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi tarafından organize edilen Hobi Bahçesi uygulamasıyla ilgili bir toplantı yapıldığı ifade edildi.
     Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Yılmazın 90 metrekarelik 96 parselde başlatılan Hobi Bahçesi uygulamasına akademisyenlerin büyük ilgi gösterdiği, ilk yıl başarılı uygulamalar yaptıkları belirtilen açıklamada, şöyle denildi:
     Hobi Bahçesi uygulaması Atatürk Üniversitesi Rektörlüğünün sosyal projesidir. Akademisyenler, hobi bahçesi uygulamasıyla, öğrenme ve öğretme becerilerinin yanına üretme bilgi ve becerilerini de koyarak hayata daha bütüncül bakma imkanı elde ettiler. Toplantıda, 2012de, hobi bahçesi uygulamalarında, ürün kalitesi ve verimi, bahçe bakımı, genel tasarım ve görsellik ve kullanılan yapısallar konularında başarılı olan akademisyenlere Hobi Bahçesi Ödül Belgesi verildi. 2013 ilkbaharında hobi bahçelerinin tarıma hazırlık çalışmalarının da ele alındığı toplantıda Atatürk Üniversitesi Hobi Bahçelerine talebin fazla olduğu, bu nedenle her 3 yılda parsel sahiplerinin değiştirileceği bildirildi.
    
     Muhabir: Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Akademisyenler Hobi Bahçelerini sevdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER