Akçakalede bilgilendirme toplantısı

Akçakalede bilgilendirme toplantısı


ŞANLIURFA (A.A) - Akçakale ilçesinde çiftçilere yönelik sulu tarımda kullanılan tarımsal alet ve makineler konusunda bilgilendirme toplantısı yapılacak.
     GAP Bölge Kalkınma (BKİ) İdaresinden yapılan açıklamaya göre, İki etap halinde düzenlenecek toplantı, 26 Martta Koruklu GAP Tarım Meslek Lisesi Toplantı Salonunda gerçekleştirilecek.
     İlk bölümünde GAP Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesinin (GAP-TEYAP) çalışmaları, sulama ekipmanları, toprak işleme yöntemlerine göre tarımsal üretim sistemleri ve koruyucu toprak işleme yöntemleri konularında Harran Üniversitesi, GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve GAP-TEYAP Teknik Destek Ekibi tarafından bilgilendirme yapılacak.
     GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Talat Demirören Araştırma İstasyonunda gerçekleştirilecek ikinci bölüm eğitim çalışmalarında konuyla ilgili araştırma çalışmaları sunulacak ve makine parkında incelemeler gerçekleştirilecek.
     Tanıtım toplantısına, konuyla ilgili kurum ve kuruluşlardan temsilcilerin yanı sıra Akçakale ve Harrandan üreticiler ve Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri Bölümü öğrencilerinden oluşan yaklaşık 120 kişinin katılması bekleniyor.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Akçakalede bilgilendirme toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER