Akçakocada öğretmenlere Pardus İşletim Sistemi eğitimi

Akçakocada öğretmenlere Pardus İşletim Sistemi eğitimi


DÜZCE (A.A) - Çeşitli ilerden gelen Bilişim ve Teknoloji öğretmenlerine Akçakoca ilçesinde Pardus İşletim Sistemi eğitimi verildi.
     Seminer Sorumlusu Levent Tokalaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TÜBİTAK tarafından geliştirilen sistemin bilgisayar kullanıcılarının temel masaüstü ihtiyaçlarını gidermek amacıyla kurulduğunu bildirdi.
     Sistemin hızlı kurulabildiğini, çoklu dil içerdiğini ve Türkçenin düzgün kullanılmasını sağladığını belirten Tokalaç, Lisans kısıtlaması yoktur. Bu sistem kendi öz kaynaklarımızdan olduğu için virüs bulaşma olasılığı çok az. Antivirüs programı kurmanız gerekmez. Ayrı işlem gerektirmeden tek adımda bütün ofis kullanabilir. Kullanımı kolaydır. Windowsa rakiptir. Yeni kurulumları çıkacaktır dedi.
    
     -Sistem ücretsizdir-
    
     Tokalaç, sistemin öğretmenler tarafından daha fazla kullanılmasını sağlamayı hedeflediklerini kaydederek, şunları söyledi:
     TÜBİTAKın yüzde 100 yerli üretimi olan Pardus yazılım sistemini öğrenmek ve öğrencilere burada alınan eğitimden sonra en iyi şekilde faydalı olmak istiyoruz. İlgili bakanlık tarafından okullarda kullanılan sistem, 2 hafta sürecek seminerin ardından daha faydalı olacaktır. Sistem ücretsizdir. Herkes ücretsiz ve lisanslı bir şekilde kullanabilir.
     Adıyamanda Bilişim ve Teknoloji Öğretmeni olarak çalışan Yaşar Akduman ise seminerin kendileri için çok faydalı olduğunu dile getirerek, öğrencilere daha fazla bilgi aktaracaklarını söyledi.
    
     Muhabir: İbrahim Tezel / Onur Orhan
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Akçakocada öğretmenlere Pardus İşletim Sistemi eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER