Akçay Barajı çalışmaları

Akçay Barajı çalışmaları -Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu: -Memleketimize yeni bir baraj kazandırmak üzere 30 Nisanda ihaleye çıkıyoruz


SAKARYA (A.A) - Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Akçay Barajı için 30 Nisanda ihale düzenleneceğini bildirdi.
     Toçoğlu, yaptığı açıklamada, Sakarya Nehri üzerindeki HESi hayata geçirdiklerini belirterek, şehre yeni bir baraj kazandıracaklarını kaydetti.
     Sapanca Gölünün su kaynağı olarak kullanıldığını ancak riskler ve nüfus artışı düşünüldüğünde kentin yeni su kaynaklarına ihtiyacı olduğunu ifade eden Toçoğlu, şunları bildirdi:
     Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) olarak gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla Akçay Deresi üzerine bir baraj kurmayı planladığımızı kamuoyu ile paylaşmıştık. Akçay Barajının ihale tarihi kesinleşti. Sakaryamıza yeni bir baraj kazandırmak üzere 30 Nisanda ihaleye çıkıyoruz. İnşallah Akçay Barajını kısa sürede tamamlayıp Sapanca Gölüne alternatif, kendi cazibesiyle akacak içme suyunu çeşmelere ulaştıracağız. Genel Müdürümüz Rüstem Keleş başta olmak üzere, tüm mesai arkadaşlarıma çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.
    
     Muhabir: Uğur Subaşı
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Akçay Barajı çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER