Akdeniz Oyunları maskotuna isim aranıyor

Akdeniz Oyunları maskotuna isim aranıyor -Mersinde 2013te düzenlenecek oyunların tanıtımında önemli görevler üstlenecek caretta caretta şeklindeki maskotun isminin belirlenmesi sürecinde ilk etap sona eriyor


MERSİN (A.A) - Mersinde 2013te düzenlenecek 17. Akdeniz Oyunlarının tanıtımında önemli görevler üstlenecek maskotun isminin belirlenmesine yönelik çalışmanın, ilk etabı sona eriyor.
     Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörlüğünce oyunlarda maskot olarak seçilen, Mersin sahillerinin milyonlarca yıldır konuğu, hatta ev sahibi olan caretta caretta kaplumbağasından oluşan figüre isim bulunmasına yönelik başlatılan çalışma kapsamında, çok sayıda önerinin geldiği öğrenildi.
     Maskota etkin bir isim verilmesi amacıyla başlatılan ve halkın da katılımını sağlamayı amaçlayan çalışma neticesinde oyunların resmi internet sayfası www.mersin2013.gov.tr adresi veya 0324 325 77 07 faks numarasından genel koordinatörlüğe bildirilen isimler, 15-30 Temmuz arasında internette oylanacak. En çok oyu alan öneri maskotun ismi olacak.
     Önerilecek maskot isimlerinin kamu düzenini bozucu, siyasi, etnik, dil, din, ırk, mezhep, cinsiyet ayrımı yapmayan bir yapıda olması gerekiyor. Ayrıca genel ahlak ve adaba aykırı, zararlı ve kötü alışkanlıkları özendirici, kanunlarla yasaklanmış ibareler de kullanılamıyor.
     İzmirde düzenlenen Dünya Üniversiteler Yaz Oyunlarının maskotu olan yalı çapkını kuşuna Efe, Erzurumdaki Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunlarının Çiftbaşlı Kartal maskotuna da Kanka adı verilmişti.
    
     Muhabir: Veli Gürgah/Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin
<< Önceki Haber Akdeniz Oyunları maskotuna isim aranıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER