Akdeniz Ülkeleri Çayır Mera Yem Bitkileri

Akdeniz Ülkeleri Çayır Mera Yem Bitkileri Araştırma Toplantısı Kuş Cennetinde yapıldı


SAMSUN (A.A) - Akdeniz Ülkeleri Çayır Mera Yem Bitkileri Araştırma Toplantısı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi ev sahipliğinde Kızılırmak Deltası Kuş Cennetinde yapıldı.
     Farklı ülkelerden araştırmacıların katıldığı toplantıda, Komite Sorumlusu Prof.Dr. Zeki Acar, yaptığı açıklamada toplantının bu yıl 14.sünün gerçekleştirildiğini söyledi.
     Akdeniz Ülkeleri Çayır Mera Yem Bitkileri Toplantısının bu yıl ilk kez Türkiyede yapıldığını belirten Acar, organizasyonun amacının Akdeniz havzasındaki çayır, mera ,yem bitkileri ürünlerini koordine etmek, bilgi birikimini paylaşmak, ülkeler arasında işbirliğini geliştirmek ve bunun sonucunda Akdeniz havzasındaki çayır, mera, yem bitkileri ürünlerini geliştirmek, biyo çeşitliliği korumak bir taraftan hayvansal üretime katkıda bulunmak ve doğal eko sistemi ile insanların yaşamını iyileştirmek olduğunu vurguladı.
     Prof. Dr. Acar, Toplantı her iki yılda bir farklı bir Akdeniz ülkesinde yapılıyor. Bu yıl Türkiyede yapıldı. 2 yıl sonra Fransada yapılacak. Şu anda 15 farklı ülkeden 120nin üzerinde araştırmacı, katılımcı var. Portekiz, İspanya, Fransa, İtalya, Yunanistan Türkiye Suriye, Mısır, Cezayir, Fas ,Tunus, Şili, Avustralya, Belçika, İngiltere, Ürdün ülkelerinden katılımcılarımız var dedi.
    
     Muhabir: Seyit Ahmet Uncu
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Akdeniz Ülkeleri Çayır Mera Yem Bitkileri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER