Aksarayda Sosyal Güvenlik reformu anlatıldı

Aksarayda Sosyal Güvenlik reformu anlatıldı


AKSARAY (A.A) - Aksarayda iş adamları ve bürokratlara yönelik, Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Sosyal Güvenlikte Teşvik Uygulamaları konulu toplantı düzenlendi.
     Toplantıya Aksaray Valisi Selami Altınok, Belediye Başkanı Nevzat Palta, mülki amirler ile iş adamları katıldı.
     Toplantıya konuşmacı olarak katılan SGK Sİgorta Primler Genel Müdürü Cüneyt Olgaç, sürdürülebilir bir sosyal güvenlik reformu için çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, Şu an için emeklilik yaşı kadınlarda 49, erkeklerde ise 50... Yaptığımız reformla 2036 yılında bu sınır ilk başta erkeklerde 60, kadınlarda ise 58e çıkacak. 2 yılda bir yıl artışla 2044 yılında emeklilik yaşını erkeklerde 65 kadınlar da ise 60a çıkaracağız diye konuştu.
     Şu an ekonomik krizle boğuşan Yunanistanda bile emeklilik yaşının erkeklerde 68 olduğunu dile getiren Olgaç, şunları kaydetti:
     Eskiden 10 yıllık bir plan bile yapamazken bugün 25-30 yıl sonrasını planlayabiliyoruz. Bu ortamın sağlanmasında istikrar ve güven ortamı çok önemli rol oynuyor. Artık kısa vadede değil uzun vadede sürdürülebilir bir sosyal güvenlik sistemi hayata geçirildi. Bu güven ve istikrar ortamı ayrıca yatırımların ve istihdamın da artmasına yol açar. 2007de 15 milyon sigortalı çalışan varken bugün 18 milyonun üzerinde kayıtlı çalışan var. Bunun sağlanmasında kayıt dışı istihdamla ilgili aldığımız önlemlerin büyük katkısı oldu. Bu konuyu sadece polisiye önlemlerle çözemeyeceğimizi anladık ve birçok kurumla protokoller imzaladık. 2012de Emniyet Genel Müdürlüğü ile yapacağımız protokolle, araç kontrollerinde sadece sürücü belgesi ve ruhsat değil, araç ticari ise kullananın kayıtlı olup olmadığı da incelenebilecek.
    
     Muhabir: Muzaffer Çağlıyaner
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Aksarayda Sosyal Güvenlik reformu anlatıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER