Aksarayda toplu ulaşıma yeni sistem

Aksarayda toplu ulaşıma yeni sistem -Belediye Başkanı Nevzat Palta: -Ağustos ayında yeni sistem başlayacak


AKSARAY (A.A) - Belediye Başkanı Nevzat Palta uzun süredir üzerinde çalıştıkları toplu ulaşım sisteminin Ağustos ayında devreye sokulacağını bildirdi.
     Palta, toplu ulaşımın Ankara, İstanbul gibi illerde uygulanan sistemler gibi olacağını belirterek, vatandaşların akıllı bilet veya farklı kartlı sistemleri kullanılacağını söyledi.
     Kent İçi Ulaşım Projesi adı altında hazırlık çalışmalarını yaptıklarını, Ağustos ayında uygulamaya geçecek sistemin Aksarayın geleceği için büyük büyük önem taşıdığını ifade eden Palta, Aksarayın artık her alanda bir şehir olduğunun ifade etti.
     Ulaşım konusunda İstanbul, Ankara ve Kayseri gibi şehirlerde ne varsa Aksarayda da onun olacağını vurgulayan Palta, şunları kaydetti:
     Toplu ulaşımla ilgili havuz sistemi olacak. Her mahalleye otobüsümüz gidecek. Atatürk ve Cumhuriyet bulvarlarına yeni hatlar koyduk. Üniversiteye birkaç tane ilave hat koyduk. Vatandaşlarımız Hürriyet Mahallesinden üniversiteye gidebilecek. TOKİ veya Yunus Emre Mahallesinden direk üniversiteye gidebilecek. Şu anda her şeyimiz hazır. Altyapısını hazırladık. Son aşamada bütün görüşmelerimiz yapıldı. Minibüsçülerin kendi arasında ufak bir sıkıntı var. Onu da kendi aralarında görüşüyorlar. Bu işin dönüşü yok, Ağustos ayında yeni sistem başlayacak veya okulların açılmasından önce bu sistemi kuracağız. Modern duraklarımız olacak. Bütün sistemin içinde Akbil veya kartlı sistem olacak. Bütün duraklarda otobüslerin kalkış saatleri geliş saatleri yazacak. Minibüsçüler havuz sistemi sayesinde eşit miktarda para alacaklar. Her bölgeye eşit, adaletli, kaliteli, konforlu, hizmet götüreceğiz.
    
     Muhabir : Adem Koçak / Ersin Altınsoy
     Yayıncı : Murat Aslan
<< Önceki Haber Aksarayda toplu ulaşıma yeni sistem Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER