Aksaray OSBde arsa tahsisleri devam ediyor

Aksaray OSBde arsa tahsisleri devam ediyor -65 kişinin daha istihdam edileceği yatırımlar için 35 bin metrekare parsel tahsisi yapıldı


AKSARAY (A.A) - Aksaray Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) 65 kişiye istihdam sağlayacak yeni yatırımlar için 35 bin metrekare arsa tahsisi yapıldı.
     OSB Yönetim Kurulu Toplantısı Aksaray Valisi ve OSB Yönetim Kurulu Başkanı Selami Altınok başkanlığında OSB Müdürlüğünde yapıldı. Vali Altınok, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, Aksaray OSBde yatırım yapmak isteyen yeni yatırımcılara 35 bin metrekare parsel tahsisi yapıldığını söyledi.
     Toplantıda OSB altyapısıyla ilgili konuların görüşüldüğünü ve yapılması gereken işlerin kararlarını da aldıklarını ifade eden Altınok, İhalesi yapılan OSB Arıtma Tesislerinin inşaatı hızlı bir şekilde yapılarak hizmete alınacak. OSBdeki doğalgaz altyapı sıkıntılarını gidereceğiz. Yine TEİAŞın aktarma tesisleri tamamlandığında elektrik sıkıntıları ortadan kalkacak. Hep beraber OSByi daha iyi hale getireceğiz dedi.
    
     -İşi, aşı ekmeği olmayan insan kalmayıncaya kadar mücadele edeceğiz-
    
     Aksaray OSBnin iyi durumda olduğunu ve daha iyiye gittiğini ifade eden Altınok, şunları kaydetti:
     Aksaray OSBnin gelişimi yakaladığı ivmeyi tüm Türkiye takip ediyor. Biz de bundan çok mutlu oluyoruz. Aksarayda aşı işi ekmeği olmayan insan kalmayıncaya kadar bu mücadeleleri yapacağız. OSBdeki gelişmeler Aksaray nüfusunun da hızlı bir şekilde artmasına vesile oluyor. Aksaray nüfusu toplamda bin artarken, şehir merkezi nüfusu 4 bin civarında arttı. Bu merkeze olan talebin, akışın, hızlı göçün devam ettiğini gösteriyor. Bu da buradaki sanayi tesislerinin, geçim kaynaklarının, imkanlarının sosyal altyapının daha iyi olmasının vatandaşların da bunun bilincinde olmasının bir göstergesi. Elimizden geleni yapıp Aksarayı daha güzel noktalara çekmenin mücadelesini arkadaşlarımızla birlikte veriyoruz.
     Aksaray Belediye Başkanı ve OSB Başkan Vekili Nevzat Palta da OSBdeki başarılı sürecin devam ettiğini, Aksarayın yatırım için cazibe merkezi olmaya devam ettiğini söyledi.
     Yeni çıkan teşvik yasası ile beraber Aksaray OSBye ciddi talepler olduğunu belirten Palta, Türkiyede yatırım için en çok rağbet gören yerlerin içinde Aksarayın da bulunduğunu bildirdi.
    
     Muhabir :Adem Koçak / Ersin Altınsoy
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Aksaray OSBde arsa tahsisleri devam ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER