İsim değişikliğine 1 milyon lira harcandı

İsim değişikliğine 1 milyon lira harcandı -Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özer: -Üniversitemizin isim değişikliğiyle ilgili işlemler için şu ana kadar yaklaşık 1 milyon lira harcadık


ZONGULDAK (A.A) - Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi isminin Bülent Ecevit Üniversitesi olarak değiştirilmesi sonrası yapılan işlemler için 1 milyon lira harcandığını söyledi.
     Prof. Dr. Özer, BEÜ Konuk Evinde düzenlediği basın toplantısında, 2010dan itibaren üniversitenin öğrenci ve akademik personel sayısından fiziki gelişimi ve sosyal etkinliklere kadar yaşadığı gelişimleri sunum eşliğinde anlattı, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
     Üniversitesinin 2010-2011 akademik yılında 16 bin 746 olan öğrenci sayısının 21 bin 610 yükseldiğini, son 2 yıl itibariyle yüzde 29 oranında bir artış yaşadıklarını ifade eden Özer, Ön lisansta öğrenci sayılarında yüzde 26, lisansta yüzde 30, lisansüstünde ise yüzde 48lik bir artış söz konusu. Geçen yıl üniversitemize 5 bin 642 kişi kayıt yaptırdı. Öğrencilerimizin yüzde 63,5i merkez kampüsümüzde yer alıyor. Merkez nüfusun yüzde 10u kadar büyüme hedefindeyiz diye konuştu.
     Rektör Özer, Aralık 2010da 816 olan öğretim elemanı sayının 1044e yükseldiğini, profesör sayısının 41den 63e çıktığını belirterek, kentin merkezi göç verirken üniversitenin göç vermediğinin altını çizdi.
     Üniversitede 28 farklı ülkeden 104 yabancı öğrencinin eğitim aldığını, bunların Türkçe hazırlık sınıfından faydalanmasının yanı sıra her hafta tiyatroya götürülerek Türkçelerinin gelişmesine katkı sağladıklarına dikkati çeken Prof. Dr. Özer, BEÜnin diğer üniversiteler için öğretim görevlisi de yetiştirdiğini kaydetti.
    
     -Kanser Tanı ve Tedavi Merkezi-
    
     Özer, bilimsel projelere 2010da 1 milyon civarında ayrılan desteğin 2012de 5 milyon 164 bin 133 liraya yükseldiğine işaret ederek, verilen desteğin yüzde 377 arttığını söyledi
     Tıp fakültesi hastanesine kanser rahatsızlığıyla ilgili çok sayıda hasta geldiğini belirten Özer, Kanser Tanı ve Tedavi Merkezimiz 50 yatak kapasiteli olarak TOKİ tarafından inşa edilecek. Batı Karadeniz Bölgesinin önemli bir merkezi haline geleceğiz. Bu merkezin kısa zamanda tamamlanmasını planlıyoruz. Merkez her türlü teknik donanıma da sahip olacaktır ifadelerini kulandı.
    
     -Obezite ve diyabet merkezi-
    
     Yaptıkları tespitlere göre kentte diyabet ve obezite oranlarının yüksek olduğunu vurgulayan BEÜ Rektörü Özer, şunları kaydetti:
     Türkiyede kamudaki ilk obezite ve diyabet merkezi yaklaşık 6 milyon liralık yatırımla üniversitemiz bünyesinde kurulacak. Özel diyabet merkezleri var. Üniversitemiz kamuda sadece Zonguldakın değil, Türkiyenin ilk merkezine kavuşacak. Bunun içerisinde temel polikliniklerde olacak. Diyabet ve obeziteyle ilgili her türlü hizmeti verecek. Aynı zamanda veri haritası da çıkaracak. Zonguldak ve bölgesinin diyabet durumu nedir ve diyabetle ilgili erken teşhis konusunda çalışmalar yapılacak. Üniversitemizin ve şehrimizin gurur duyması gereken projedir. 2013 yatırım bütçesine girdi. İnşallah en kısa zamanda ihaleye çıkacağız. İhaleden sonra bina yapılarak makine teçhizatıyla donatılacak. Maksimum 2 yıl içinde proje hayata geçecektir.
    
     -İsim değişikliği 1 milyon liraya mal oldu-
    
     Zonguldak Karaelmas Üniversitesi isminin Bülent Ecevit Üniversitesi olarak değiştirildiğini hatırlatan Rektör Özer, şöyle devam etti:
     Üniversitenin isim değişikliğinin ardından yeni bir üniversite gibi algılanarak puanların düşeceğinden endişe ettik. Ancak bu olmadı. İsim değişikliğinin ardından telefon aboneliklerinden yazışmalara ve tabelalara kadar birçok unsur değişti. Her gün değişiklikler ilgili yazı imzaladık. Üniversitemizin isim değişikliğiyle ilgili işlemler için şu ana kadar yaklaşık 1 milyon lira harcadık. Bu konudaki çalışmalar da devam ediyor.
    
     Muhabir: Erdinç Aksoy
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber İsim değişikliğine 1 milyon lira harcandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER