Aksaray Vali Vekili Abdulkadir Demir:

Aksaray Vali Vekili Abdulkadir Demir: Aksaray tarım ve hayvancılık konusunda önemli mesafeler aldı


AKSARAY (A.A) - Aksaray Vali Vekili Abdulkadir Demir, Aksarayın, tarım ve hayvancılıkta önemli mesafeler aldığını bildirdi.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık Aksaray İl Müdürlüğüne atanan Bestami Zabun, Vali Vekili Abdulkadir Demiri makamında ziyaret etti.
     Zabuna görevinde başarılar dileyen Demir, Aksarayın tarım ve hayvancılık alanında önemli gelişmeler kaydettiğini söyledi.
     Demir, Vali Orhan Alimoğlunun Aksarayda söylenen ve her fırsatta her şeyi anlatan bir söz diyerek tekrarladığı, Çift ile koyun, gerisi oyun sözünden hareketle, Aksarayda damızlık koyun, koç, gebe düve dağıtım projeleri ile hayvancılık, meyveli fidan, modern sulama sistemlerine geçiş, çiftçilerin topraklarını en iyi şekilde kullanması için tarım sektörünün desteklenmesi ile de tarım alanında önemli gelişmeler sağlandığını ifade etti.
     Aksarayda çiftçilerin ve çiftçi örgütlerinin yapılan çalışmalarda memnuniyetlerini her fırsatta belirttiklerini belirten Demir, İdare olarak biz de vatandaşların gelir düzeylerinin ve tarımsal üretimin arttırılmasına yönelik sayın Valimizden devraldığımız bu projelere devam ediyoruz. Bu anlamda da tarım teşkilatımız önemli görevler ifa ediyor dedi.
     Demir, yürütülen projelerle Aksarayın tarım ve hayvancılık konusunda önemli mesafeler aldığını vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Tarım olmayınca sanayide ve diğer alanlarda gelişme düşünülemez. Valiliğimizce uygulanan başarılı projeler ile sektörde çok önemli ve olumlu gelişmeler sağlanmıştır. İlimizdeki tarımsal üretim yapan yerel ve ulusal çaptaki firmalarımızın sayısı artmıştır. Tarım teşkilatımız bundan sonra da ilimizde tarım ve hayvancılığın gelişmesine katkı sağlamak üzere tüm mesleki kuruluşlarla istişare içinde olarak, görev bilinci ve sorumluluğu içinde çiftçilerimizle beraber çalışacaktır.
    
     Muhabir: Adem Koçak / Ersin Altınsoy
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Aksaray Vali Vekili Abdulkadir Demir: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER